Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja uzbrucējs Sandis Vilmanis ceturtdien uzsāka pirmssezonas treniņnometni Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Floridas "Panthers", un viņš darbojās vienā maiņā kopā ar diviem stabiliem pamatsastāva spēlētājiem.

Kā vēsta "Panthers" komandas apskatnieks medijā "PucksAndPalms.com" un aģentūrā "Associated Press", tad 20 gadus vecais Vilmanis treniņnometnes pirmajā dienā bija vienā virknējumā ar somiem Antonu Lundelu un Ētu Luostarinenu. Šī nomināli bija trešā maiņa.

22 gadus vecais Lundels aizvadīs savu ceturto sezonu NHL, savukārt Luostarinens gatavojas savai sestajai sezonai.

Vilmanis šajā starpsezonā piedalījās arī "Panthers" debitantu treniņnomentē, un viņš aizvadītajos sagatavošanās mačos tika iespēlēts otrajā maiņā.

Vilmanis pavasarī noslēdza trīs gadu līgumu ar "Panthers", bet iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja Ontārio Hokeja līgā (OHL). Aizvadītajā sezonā 20 gadus vecais latvietis OHL regulārajā čempionātā 60 spēlēs iemeta 38 vārtus un izpildīja 29 rezultatīvas piespēles, savukārt izslēgšanas turnīrā 16 cīņās atzīmējās ar 27 (10+17) punktiem.

Savukārt savai otrajai sezonai "Panthers" sastāvā gatavojas arī Uvis Balinskis, kurš treniņnometnes ievadā darbojās pārī ar Neitu Šmidtu. No pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvējiem šajā starpsezonā aizgāja vairāki vadošie aizsargi, tāpēc Balinskim varētu būt lielāka loma komandā.

Gatavošanos ar savu jauno komandu Tampabejas "Lightning" uzsācis arī Zemgus Girgensons, un viņš trenējās ceturtajā virknējumā kopā ar Maiklu Eisimontu un Lūku Glendeningu.

"Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers intervijās norādīja, ka īpaša uzmanība tiek pievērsta spēlei nevienādos sastāvos. Kā zināms, Girgensons Bufalo "Sabres" komandā bija viens no mazākuma speciālistiem, tāpēc nav izslēgts, ka viņam varētu būt svarīga loma arī "Lightning" komandas mazākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!