Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizsarga Uvja Balinska un uzbrucēja Sanda Vilmaņa pārstāvētā Floridas "Panthers" un uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" svētdien izcīnīja uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlēs.

"Panthers" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 3:0, 0:2) pārspēja Nešvilas "Predators".

Balinskim šajā mačā bija pozitīvs lietderības koeficients +1 un divas soda minūtes, bet Vilmanis divreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīvas lietderības -1, pieļaujot kļūdu otrajos ielaistajos vārtos.

Savukārt "Flyers" viesos ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) uzveica Vašingtonas "Capitals" ar uzbrucēju Ēriku Mateiko sastāvā.

Ābols šajā spēlē vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 73% iemetienu un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Mateiko divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 14% iemetienu, tika pie divām soda minūtēm, pēc kurām pretinieki panāca 6:2, kā arī spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā komanda Vankūveras "Canucks" oficiālās treniņnometnes pēdējā dienā aizvadīja savstarpējo treniņspēli. Bļugers mačā vēl nepiedalījās, bet Šilovs spēlēja vienu periodu un atvairīja visus 16 metienus, palīdzot "zilajai" komandai 20 minūtes uzvarēt ar 1:0. Visā spēlē Šilova "zilā" komanda uzvarēja "balto" komandu ar 2:1.

NHL pamatturnīrs sāksies 8.oktobrī.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!