Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsarga Artūra Šilova aģents vēlas, lai viņš visu sezonu pavada Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vankūveras "Canucks", nevis tiek nosūtīts uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL). Savukārt pārmaiņas Kolumbusas "Blue Jackets" komandā gājušas pie sirds latvietim Elvim Merzļikinam.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Canucks" savu sastāvu papildināja ar 29 gadus veco vārtsargu no Somijas Kevinu Lankinenu. Ar viņu noslēgts līgums uz vienu sezonu, bet viņa alga būs 875 000 dolāru.

Pēdējās divas sezonas Lankinens aizvadīja Nešvilas "Predators" komandā, bet pirms tam viņš pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks". Pagājušajā sezonā Lankinens aizvadīja 24 spēles, kurās atvairīja 90,8% metienu un izcīnīja 11 uzvaras, reizi paliekot "sausā", bet kopumā viņš NHL nospēlējis 112 spēles, vidēji atvairot 90,5% metienu.

Paredzams, ka Šilovs un Lankinens būs "Canucks" komandas vārtsargi sezonas sākumā, bet situācija mainīsies, kad pēc savainojuma izārstēšanas spēlēt varēs kluba pirmais numurs Tečers Demko. Savukārt Merzļikinam patīkot izmaiņas "Blue Jackets" komandā pēc ģenerālmenedžera Dona Vadela un Dīna Ivasona pievienošanās.

Žurnālisti Eliots Frīdmans un Ārons Porclains ieskicēja, kā sezonas sākums varētu izskatīties abiem vārtsargiem no Latvijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!