Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē par cīņas galveno zvaigzni otrdien, 24. septembrī, tika atzīts latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš palīdzēja Vankūveras "Canucks" gūt uzvaru.

Šilovs atvairīja 18 no 19 metieniem, bet viņa un Teodora Bļugera pārstāvētā vienība "Canucks" ar 3:1 pieveica Sietlas "Kraken". Lai gan pa Šilova sargātajiem vārtiem izdarīti 19 metieni, daudzi no tiem bija bīstami un latviešu vārtsargs bija galvenais iemesls, kādēļ "Canucks" ielaida tikai vienus vārtus, norāda Ziemeļamerikas mediji.

Bļugers neliela savainojuma dēļ joprojām nepiedalās "Canucks" spēlēs.

Citā mačā Zemgus Girgensona jaunais klubs Tampabejas "Lightning" ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Karolīnas "Hurricanes", otros vārtus zaudējot pamatlaika pēdējā minūtē.

Latvijas hokejists nospēlēja 13:53 minūtes, uzvarēja vienā iemetienā, bija laukumā, kad "Lightning" guva vienīgos vārtus, tāpēc spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

Citā pārbaudes spēlē Vašingtonas "Capitals" ar 2:4 zaudēja Bostonas "Bruins", bet ASV galvaspilsētas komandas pirms cīņas atpakaļ uz Kanādas junioru līgu nosūtīja perspektīvo Ēriku Mateiko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!