Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons neslēpa, ka pirmais mačs Tampabejas "Lightning" komandas sastāvā izvērties emocionāls, lai arī tā bija tikai pirmssezonas pārbaudes spēle.

Jau vēstīts, ka Tampabejas "Lightning" ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) pārbaudes spēlē piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Girgensons 13:53 minūtes, uzvarēja vienā iemetienā, bija laukumā, kad "Lightning" guva vienīgos vārtus, tāpēc spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

"Neraugoties uz zaudējumu, uzvilkt šo kreklu bija aizraujoši. Šī ir tikai pirmssezonas spēle, taču emociju bija daudz. Varbūt pārāk daudz esmu trenējies, un arī tas rada šīs sajūtas," intervijā vietējiem žurnālistiem teica Girgensons.

Visu savu līdzšinējo NHL karjeru latvietis aizvadīja Bufalo "Sabres" komandā, bet pievienošanās vienai no pēdējo gadu spēcīgākajām komandām viņam dod vairāk motivācijas un emocijas. "Tas dod papildus enerģiju, un ir patīkami to sajust."

"Uzskatu, ka visiem spēlētājiem bija kāda epizode, kuru viņi vēlētos aizmirst, bet tādēļ mēs spēlējam pirmssezonas pārbaudes spēles, lai atbrīvotos no šīs "rūsas"," norādīja latvietis, komentējot savas vietas atrašanu laukumā. "Es biju olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā, tā kā man aiz muguras jau ir vairāki treniņi, tāpēc es jūtos labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!