Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē trešdien Elvis Merzļikins sev atvēlētajā laikā Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus nosargāja neskartus. Savukārt rezultatīvi nospēlēja latvieši Floridas "Panthers" rindās, Sandim Vilmanim gūstot vārtus un rezultatīvi piespēlējot, bet Uvis Balinskis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli savam tautietim.

"Blue Jackets" pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:0 pārspēja Sentluisas "Blues".

Merzļikins aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas, un viņš savas komandas vārtus sargāja divās trešdaļās. Viņš tika galā ar visiem 19 izdarītajiem metieniem. Noslēdzošajā trešdaļā vārtos stājās Zaks Savčenko, kurš tika galā ar 12 metieniem.

"Blue Jackets" labā vārtus guva Dentons Matejčuks, Kirils Marčenko un Kents Džonsons.

Citā spēlē "Panthers" rezultatīvā cīņā ar rezultātu 7:8 piekāpās Tampabejas "Lightning".

Spēles otrajā trešdaļā Balinskis izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu. Turklāt šī vairākuma izspēlē viņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Vilmanim, kurš izcēlās ar pirmo vārtu guvumu "Panthers" labā šīs treniņnometnes laikā. Šis vārtu guvums izlīdzināja rezultātu 3:3.

Turklāt trešajā trešdaļā Vilmanis ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Raienam Makalisteram panākt rezultātu 7:5. Pēc tam "Lightning" spēli noslēdza ar trīs bezatbildes vārtiem.

Vilmanis šajā mačā kopumā izdarīja trīs metienu pa vārtiem un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +1. Savukārt Balinskis reizi meta pa vārtiem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Savukārt Girgensons nebija "Lightning" komandas pieteikumā šajā pārbaudes spēlē.

Trešdien maču aizvadīja arī Vankūveras "Canucks", kas ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pieveica Kalgari "Flames". "Canucks" sastāvā šajā mačā nebija iekļauti latvieši Artūrs Šilovs un Teodors Bļugers.

"Canucks" vārtu drošība tika uzticēta Jirži Pateram, kurš 16 no 19 pretinieku metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!