Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Kolumbusas "Blue Jackets" aizvadītajā starpsezonā notika lielas izmaiņas, un tās ietekmējušas arī veidu, kā spēlē vārtsargi, stāstīja latvietis Elvis Merzļikins.

Jau vēstīts, ka Merzļikins pirmssezonas pārbaudes spēlē trešdien divās trešdaļās atvairīja visus 19 pretinieku metienus un palīdzēja "Blue Jackets" ar rezultātu 3:0 pārspēt Sentluisas "Blues".

"Šis bija tas, kas man bija vajadzīgs. Man vajag atgūt spēļu ritmu," pēc mača vietējiem žurnālistiem teica Merzļikins. "Mačs bija diezgan ātrs, pagājis diezgan ilgs laiks, kopš pēdējo reizi spēlēju hokeju. Kājas nedaudz trīcēja. Pirmajās piecās minūtēs visi spēlētāji laukumā lidoja, pie tā bija jāpielāgojas. Centos pielietot visu, pie kā esmu šajā vasarā strādājis. Tagad jāpaskatās video, vai man tas izdevās."

Jau iepriekš Merzļikins stāstīja, ka viņam patīk izmaiņas "Blue Jackets" komandā pēc ģenerālmenedžera Dona Vadela un Dīna Ivasona pievienošanās. Latvietis norādīja arī to, ka šīs izmaiņas ietekmē veidu, kā spēlē vārtsargi.

"Izmaiņas organizācijā vārtsargu pozīciju ietekmē diezgan daudz. Tagad vārtsargiem ir vairāk jāspēlē ar nūju, kas ir labi, jo man tas patīk un es zinu, ka man tas padodas. Palīdzēt aizsargiem un uzbrucējiem ir lieliski, mēs varam viņiem palīdzēt izmest ripu no zonas," skaidroja Merzļikins.

Aizvadītajā mačā bija epizodes, kurās abu komandu hokejisti pagrūstījās. Merzļikins uzsvēra, ka šī komanda ir vienota, spēlētāji pastāv viens par otru un neļaus pretiniekiem veikt rupjas darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!