Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Sandis Vilmanis sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un palīdzēja Floridas "Panthers" izcīnīt uzvaru, bet vārtsargs Elvis Merzļikins Kolumbusas "Blue Jackets" panākumā sargāja vārtus visās trīs trešdaļās un veicināja panākumu.

"Panthers" savā laukumā ar rezultātu 5:4 pagarinājumā pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Vilmanis ar vārtu guvumu izcēlās mača 33. minūtē, kad latvietis ilgā uzbrukumā palika nepiesegts, saņēma piespēli un nekavējoties ripu raidīja brīvajā vārtu stūrī. Latvietim šis bija otrais vārtus guvums "Panthers" pirmssezonas pārbaudes spēlēs.

Vilmanis laukumā pavadīja 12:21 minūti, kuru laikā izdarīja vienu metienu, bloķēja divus pretinieku metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Aizsargs Uvis Balinsksis šim mačam netika pieteiks.

Citā spēlē "Blue Jackets" savā laukumā ar 6:3 pieveica Bufalo "Sabres" hokejistus.

Merzļikins sargāja savas komandas vārtus no mača pirmās līdz pēdējai minūtei, un šajā laikā viņš atvairīja 28 no 31 pretinieku metiena.

"Sabres" hokejisti līdz mača 30. minūtei izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrās trešdaļas izskaņā Džeims van Rīmsdaiks vienus vārtus atspēlēja. Noslēdzošajā trešdaļā "Sabres" laukumā dominēja, guva piecus vārtus un nodrošināja pārliecinošu uzvaru.

Vēl vienā mačā Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" ar rezultātu 2:4 piekāpās Kalgari "Flames"

Šilovs divās trešdaļās sargāja "Canucks" vārtus, un viņš atvairīja 20 no 24 metieniem. Pēc tam viņa vietu vārtos ieņēma Ņikita Tolopilo, kurš tika galā ar visiem astoņiem metieniem.

Savukārt Rodrigo Ābols palīdzēja Filadelfijas "Flyers" hokejistiem ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēt Bostonas "Bruins".

Ābols šajā mačā darbojās trešajā uzbrucēju virknējumā, un viņš laukumā pavadīja 13:40 minūtes, no kurām 1:09 viņš nospēlēja mazākumā. Latvietis uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem, bloķēja vienu metienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Zemgus Girgensons nepiedalījās Tampabejas "Lightning" komandas zaudējumā ar 0:6 Nešvilas "Predators" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!