Foto: Publicitātes foto

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" no savas pirmssezonas treniņnometnes atskaitījis deviņus hokejistus, bet abi latvieši Uvis Balinskis un Sandis Vilmanis turpina cīņu par vietu sastāvā.

Pirms gaidāmās sezonas tika prognozēts, ka Balinskim loma "Panthers" rindās varētu būt lielāka nekā pērn, jo komandu pēc izcīnītā Stenlija kausa pameta aizsargi Olivers Ēkmans-Lāšons un Brendons Montūrs. Ventspilnieks šajā starpsezonā piedalījies divās pārbaudes spēlēs, kurās izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Vilmanis pārbaudes spēlēs "Panthers" sastāvā guvis divus vārtus un izdarījis rezultatīvu piespēli, un viņš turpina sevi pierādīt NHL komandas treneru korpusam. Pirms treniņnometnes sākuma bija paredzēts, ka Vilmanis sezonu sāks Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Šarlotas "Checkers". Nākamā sezona latvietim būs pirmā profesionāļa statusā.

Pirmdien "Panthers" atskaitīja deviņus hokejistus no treniņnometnes, no kuriem septiņi devas uz fārmklubu AHL, bet divi pievienojās savām junioru līgu komandām.

Aizvadītās sezonas Stenlija kausa ieguvēja sezonai turpina gatavoties ar 25 uzbrucējiem, 12 aizsargiem un pieciem vārtsargiem. Naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika "Panthers" aizvadīs pārbaudes spēli pret Tampabejas "Lightning", bet no latviešiem šajā mačā piedalīsies Balinskis, vēsta komanda. Vilmanis paliks ārpus pieteikuma.

Trešdien abas komandas tiksies vēlreiz, bet 6. oktobrī "Panthers" sagatavošanās sezonai noslēgsies ar dueli pret Losandželosas "Kings".

Cīņu par vietu NHL komandas sastāvā turpina Rodrigo Ābols, kurš arī naktī uz otrdienu Filadelfijas "Flyers" rindās piedalīsies pārbaudes spēlē pret Ņujorkas "Islanders". Ābols pagaidām pie rezultativitātes punktiem nav ticis, un viņš uz gaidāmo maču iekļauts trešajā virknējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!