Foto: Tampa Bay Lightning

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē pirmo rezultativitātes punktu Tampabejas "Lightning" kreklā pirmdien, 30. septembrī, nopelnīja Zemgus Girgensons, palīdzot savai jaunajai vienībai ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pieveikt Sanda Vilmaņa un Uvja Balinska pārstāvēto Stenlija kausa īpašnieci Floridas "Panthers".

Pirmā perioda 14. minūtē Girgensons labi pacīnījās aiz vārtiem, vēlāk saņēma piespēli pie zilās līnijas un atdeva ripu norvēģu aizsargam Emīlam Martinsenam Lilebergam, kurš ar spēcīgu metienu raidīja ripu virs pretinieku vārtsarga pleca.

Girgensons spēlēja 13:26 minūtes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieka metienu, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. Vilmanis šoreiz palika starp "Panthers" rezervistiem, bet Balinskis mačā laukumā bija 18:53 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu "-2".

Citos pārbaudes mačos laukumā nedevās vārtsargi Elvis Merzļikins un Artūrs Šilovs, kā arī Teodors Bļugers. Kolumbusas "Blue Jackets" ar Merzļikinu uz rezervistu soliņa ar 2:3 (1:1, 0:2, 1:0) zaudēja Vašingtonas "Capitals". Šilovs un no savainojuma vēl pilnībā neatlabušais Bļugers nebija iekļauti Vankūveras "Canucks" pieteikumā, viņu pārstāvētajai vienībai ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpjoties Edmontonas "Oilers".

"Blue Jackets" vārtu drošība bija uzticēta Daniilam Tarasovam, kurš atvairīja 23 no 26 metieniem. Savukārt "Canucks" vārtos Kevins Lankinens atvairīja 24 no 26 metieniem.

Citā pārbaudes mačā zaudējumu piedzīvoja Rodrigo Ābola pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vienība, kas viesos ar 3:4 (0:1, 2:2, 1:1) atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

Ābols spēlēja 14 minūtes un 24 sekundes, no kurām divas minūtes un 11 sekundes mazākumā. Uzbrucējs metienus pa vārtiem neizpildīja, pa reizei kļūdījās un atņēma ripu, uzvarēja sešos no septiņiem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!