Foto: Kadrs no video

Latvijas aizsargs Ralfs Freibergs otrdien guva vārtus viņa un Oskara Batņas pārstāvētās Hradeckrāloves "Mountfield" uzvarā savā laukumā Čehijas hokeja ekstralīgas mačā, bet aizsargs Jānis Jaks Liberecā rezultatīvi piespēlēja viņa un aizsarga Roberta Mamčica pārstāvētās Karlovi Varu "Energie" zaudējumā.

"Mountfield" ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pieveica Plzeņas "Škoda".

Freibergs 47.minūtē guva mača pēdējos vārtus. 16 minūtēs un sešās sekundēs laukumā viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un +/- rādītājs +2. Tikmēr Batņa 14 minūtēs un 15 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Pretinieku komandā kapteiņa palīgs aizsargs Kristiāns Rubīns 20 minūtēs un 47 sekundēs laukumā veica vienu spēka paņēmienu un spēli beidza ar +/- rādītāju -2.

Karlovi Varu "Energie" ar aizsargiem Jāni Jaku un Robertu Mamčicu ierindā viesos ar 2:4 (1:1, 0:3, 1:0) piekāpās Liberecas "Bīli Tygri".

Jaks rezultatīvi piespēlēja mača piektajā minūtē, kad 1:1 vairākumā panāca Ondržejs Berāneks. 21 minūtē un 51 sekundē laukumā viņa kontā trīs metieni pa vārtiem un +/- rādītājs -2. Komandas biedrs Mamčičs 19 minūtēs un divās sekundēs laukumā vienreiz meta pa vārtiem, kā arī sakrāja divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti, un +/- rādītāju -1.

Septīto uzvaru pēc kārtas svinēja aizsarga Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva", turpinot labot līgas sezonas sākuma rekordu. "Verva" mājās ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Česke Budejovices "Motor".

Vēl vienā cīņā uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīri" mājās ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) pārspēja Tršinecas "Ocelari".

Zīles pārstāvētā Litvīnovas komanda ir vienīgā, kas šajā sezonā septiņās spēlēs punktus vēl nav zaudējusi.

Citviet uzbrucējs Miks Indrašis otrdien Kārlstadē rezultatīvi piespēlēja Jēvles "Brynas" zaudējumā Zviedrijas hokeja līgas (SHL) mačā.

"Brynas" viesos pēcspēles metienos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Kārlstades "Farjestad". Indrašis 39. minūtē vairākumā rezultatīvi piespēlēja Antona Rodina vārtu guvumā, izlīdzinot rezultātu - 1:1. Latvietis uz ledus bija 15 minūtes un 51 sekundi, trīsreiz metot pa vārtiem un spēli beidzot ar +/- rādītāju -1.

Vēl Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK viesos ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0) uzvarēja "Lulea". Dzierkals spēlēja 14 minūtes un 12 sekundes, vienreiz metot pa vārtiem un spēli beidzot ar +/- rādītāju +1.

AIK ar 12 punktiem piecās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Brynas" ar septiņiem punktiem četrās cīņās atrodas atrodas sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!