Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Sandis Vilmanis trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" pārbaudes spēlē izdarīja rezultatīvu piespēli un guva uzvaru nesošos vārtus pagarinājumā, bet cits latvietis Uvis Balinskis izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Vilmaņa un Balinska pārstāvētā "Panthers" pagarinājumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Tampabejas "Lightning", ko pārstāv Zemgus Girgensons.

Vispirms mača 24. minūtē Balinskis un Vilmanis vairākumā uzbrukuma zonā saspēlējās un palīdzēja Zakam Dalpī izvirzīt "Panthers" vienību vadībā. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Ņikita Kučerovs guva vārtus "Lightning" labā, izlīdzinot rezultātu un ievedot maču pagarinājumā.

Papildlaikā Vilmanis laukumā devās jau pirmajā virknējumā. Antons Lundels pārtvēra ripu un devās pretuzbrukumā, bet pie "Lightning" vārtiem viņš ripu nenokontrolēja. Vilmanis piesteidzās pirmais pie tās un pagarinājuma 15. sekundē izdarīja precīzu metienu Andreja Vasiļevska sargātajos vārtos.

Vilmanis tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni. Latvietis guva savus trešos vārtus un izdarīja otro rezultatīvo piespēli "Panthers" pārbaudes spēlēs.

Vilmanis šajā mačā laukumā pavadīja 20:22 minūtes, kuru laikā sešas reizes meta pa vārtiem un izdarīja četrus spēka paņēmienus. Mača noslēgumā viņa lietderības koeficients bija +1.

Savukārt Balinskis nospēlēja 22:43 minūtes, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, izdarīja divus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Lightning" rindās Girgensons nospēlēja 15:59 minūtes, izdarīja vienu metienu un divreiz izmantoja spēka paņēmienus, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!