Foto: AP/Scanpix/LETA

20 gadus vecais Latvijas hokeja uzbrucējs Sandis Vilmanis pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sevi teicami apliecina pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvējas Floridas "Panthers" treniņnometnē, un komandas galvenais treneris Pols Morīss ir sajūsmināts par latvieti.

Jau vēstīts, ka Vilmanis ar vārtu guvumu pagarinājumu un rezultatīvu piespēli trešdien sekmēja "Panthers" uzvaru pagarinājumā pār Tampabejas "Lightning" vienību. Uzbrucējs no Latvijas pārbaudes spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

"Mēs sākam redzēt, ka viņa spēlē ienāk vīrišķīgs spēks," Morisa teikto par Vilmani citēja "Panhters" kluba mājaslapa. "Mēs esam sajūsmā par viņu. Viņam ir spēcīgs metiens. Viņš dara dažas lietas, kuras treneri nepadara labākas. Šīs īpašības ir tādas īpašības, kādas tās ir. Un viņam ir daudz tādu."

Aizvadītajā mačā Vilmanis spēlēja virknējumā kopā ar somiem Antonu Lundelu un Ētu Luostarinenu. Pirms pārbaudes spēles pret "Lightning" Moriss atzina, ka viņš sagaida, ka sezonas ievadā kopā ar abiem somiem spēlēs Metjū Samoskevičs, tomēr Vilmaņa sniegums pirmssezonā varētu likt viņam pārdomāt.

20 gadus vecais hokejists šobrīd gatavojas savai pirmajai profesionāļa sezonai. Līdz šim bija paredzēts, ka Vilmanis sezonu sāks Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Šarlotas "Chekers".

Vilmanis pavasarī noslēdza trīs gadu līgumu ar "Panthers", bet iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja Ontārio Hokeja līgā (OHL). Aizvadītajā sezonā 20 gadus vecais latvietis OHL regulārajā čempionātā 60 spēlēs iemeta 38 vārtus un izpildīja 29 rezultatīvas piespēles, savukārt izslēgšanas turnīrā 16 cīņās atzīmējās ar 27 (10+17) punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!