Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" trešdien gribēja nosūtīt vārtsargu no Čehijas Jirži Pateru uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL), tomēr situāciju izmantoja Bostonas "Bruins", kas viņu ieguva savā rīcībā.

Latviešu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai "Canucks" komandai, lai nosūtītu Pateru uz fāmklubu Abotsfordas "Canucks", vispirms čehu vajadzēja uz 24 stundām ievietot neaizsargāto spēlētāju sarakstā, līdz ar to citas NHL komandas varēja pārņemt viņa līgumu. Šo iespēju izmantoja "Bruins", kurai situācija ar vārtsargiem pirms jaunās sezonas nav gluda.

"Bruins" pirms sezonas nespēj vienoties ar savu pamatvārtsargu Džeremiju Sveimenu par jaunu līgumu. Bostonas kluba prezidents Kems Nīlijs apgalvoja, ka komanda piedāvāja 25 gadus vecajam vārtsargam 64 miljonu līgumu, tomēr vārtsarga aģents šo informāciju noliedza.

"Bruins" galvenais treneris Džims Montgomerijs iepriekš izteicās, ka Jonass Korpisalo būs gatavs sargāt vārtus sezonas ievadā, bet viņa dublieris pagaidām ieplānots Brendons Busi. Ja "Bruins" Pateru vēlēsies nosūtīt uz savu fārmklubu, čehs vēlreiz būs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Patera savā NHL karjerā aizvadījis astoņas spēles, sargājot Lasvegasas "Golden Knights" vārtus, vidēji ielaižot 3,57 vārtus un atvairot 90,2% metienu. Viņš pirms šīs sezonas pievienojās "Canucks" organizācijai, bet viņa laiks Vankūveras sistēmā nebija ilgs. AHL čehs nospēlējis 85 spēles.

Visticamāk, Patera nebija nopietns kandidāts uz vietu "Canucks" vārtos NHL sezonas ievadā. Šobrīd Vankūveras komandas vārtsargu līnija sastāv no Artūra Šilova un Kevina Lankinena, bet situācija mainīsies, kad ierindā atgriezīsies Tečers Demko, kurš turpina ārstēt pagājušā sezonas beigās gūto savainojumu.

Taču pēc Pateras zaudēšanas vārtsargu līnija "Canucks" fārmklubā kļuva nedaudz nepateicīgāka. Baltkrievs Ņikita Tololipo būs komandas pirmais numurs, bet šobrīd kā dublieris varētu būt Džonatans Lemjē, kuram spēkā ir AHL līgums, vai Tajs Jangs, kurš gan varētu atgriezties arī savā junioru komandā. Zināms arī tas, ka Šilova aģents organizācijai darījis zināmu, ka latvietis šosezon nevēlas spēlēt AHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!