Foto: AFP/Scanpix/LETA

Traģiski aizsaulē dodoties komandas biedram Džonijam Gudro, latviešu aizsargs Elvis Merzļikins bija spiests mainīt savas aizsargmaskas dizainu gaidāmajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai.

Augusta izskaņā traģiskā avārijā uz ceļa dzīvību zaudēja viens no Kolumbusas "Blue Jackets" līderiem Džonijs Gudro. Tobrīd dzīvība izdzisa arī viņa brālim Metjū. Tas atstāja pamatīgu iespaidu uz komandu, dažas dienas vēlāk no Gudro brāļiem Kolumbusā notika arī vērienīga atvadīšanās.

Merzļikins ierasti katrai sezonai pielūko jaunu aizsargmaskas krāsojumu. Šī starpsezona nebija izņēmums. Viņš jau bija apstiprinājis zviedru mākslinieka Deiva Gunarsona krāsojumu, kurā bija iekļauti "Blue Jackets" un latvieša privātās dzīves elementi. Tomēr nedēļu vēlāk pēc negadījuma, ko izraisīja dzērājšoferis, mira brāļu Gudro. Trīs gadus iepriekš Merzļikins savā acu priekšā jau zaudēja komandas biedru, kad 4. jūlija svinībās bojā gāja cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Pēc Gudro nāves Merzļikins saprata, ka ir jāmaina jaunās sezonas ķiveres dizains. Aizsargmaskai zoda reģionā tika pievienots Gudro 13. numurs un vēl pāris mazākas nianses.

"Tikai vēlējos, lai Džonijs šosezon ir kopā ar mums, ar mani - uz manas ķiveres," medijam "The Columbus Dispatch" saka Merzļikins. "To pašu izdarīju ar Matīsu, taču nevēlējos tieši to pašu. Man uz zoda bija Matīsa 80. numurs ar eņģeļa spārniem, taču tagad tur uzliktu 13. numuru un pievienoju vēl divas nelielas detaļas, kas man asociējas ar Džoniju."

Palūkojoties tuvāk, redzams, ka pie Gudro numura ir makaronu šķīvis ar dakšiņu, kas bija hokejista iecienītākā maltīte pirms spēles, kā arī alus pudele, ko viņš izdzēra jau pēc mača.

"Viņam priekšā vienmēr bija milzīgs pastas šķīvis," smejas Merzļikins. "Tāpēc tas ir uz manas ķiveres, savukārt pēc spēlēm viņam patika iedzert alu "Coors Light". Tās vienkārši ir mazas detaļas, ko zināju par Džoniju."

Latviešu vārtsargam uz šo sezonu pašlaik top arī otrā aizsargmaska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!