Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Daudzsološais latviešu uzbrucējs Sandis Vilmanis palicis Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" sastāvā pēc vēl vienas hokejistu atsijāšanas.

Vilmanis, kurš profesionālajā hokejā vēl nav aizvadījis nevienu maču, sevi teicami apliecinājis "Panthers" pirmssezonas treniņnometnē. Viņš piedalījies četrās Stenlija kausa čempionu pārbaudes spēlēs un tajās atzīmējies ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, būdams viens no komandas pārsteigumiem. Īpaši spilgta latvietim bija iepriekšējā cīņa pret Tampabejas "Lightning", kad viņš ar uzvaras vārtiem pagarinājumā un rezultatīvu piespēli nokārtoja komandas uzvaru ar 2:1.

Floridai atlikusi vēl viena pārbaudes spēle - naktī uz svētdienu pret Losandželosas "Kings". Jau šobrīd 20 gadus vecais Vilmanis pārspējis cerēto un "Panthers" nometnē uzkavējies ilgāk. Iepriekš tika uzskatīts, ka viņš sezonu sāks fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Pēc kārtējās spēlētāju atskaitīšanas "Panthers" komandā palikuši 30 hokejisti - 18 uzbrucēji, deviņi aizsargi un trīs vārtsargi. Starp aizsargiem arī ir Uvis Balinskis, kura pozīcijas vienībā uzskatāmas par stabilākām nekā Vilmanim.

Jauno NHL sezonu "Panthers" sāks naktī uz 9. oktobri, kad savu skatītāju priekšā uzņems Bostonas "Bruins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!