Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" jauno sezonu gatavojas iesākt ar latvieti Artūru Šilovu vārtos, atklājis komandas galvenais treneris Riks Tokets.

Vankūvera jauno sezonu ar Šilovu un uzbrucēju Teodoru Bļugeru sāks naktī uz ceturtdienu savu skatītāju priekšā pret Kalgari "Flames". Šobrīd no savainojuma turpina atkopties "Canucks" pirmais vārtsargs Tačers Demko, tāpēc komanda piesaistīja brīvo aģentu Kevinu Lankinenu. Tiesa, sezonas atklāšanas spēlē iespēja tikšot dota 23 gadus vecajam Šilovam, kurš sevi labi apliecināja Stenlija kausa izcīņā.

"Sagaidāms, ka Šilovs spēles trešdien, bet pēc tam jau skatīsimies," žurnālistiem svētdien atklāja Tokets. Viņš Šilovu un Lankinenu pašlaik nostādījis vienādās pozīcijās, norādot, ka cīņa par pirmā vārtsarga pozīciju ir atklāta. "Pirms tam Lankinenu diez ko labi nezināju. Pēc pāris spēlēm un treniņiem esmu sapratis, ka viņš ir labs puisis un vārtsargs."

Arī Lankinens pirmajos mačos tikšot pie iespējas doties laukumā, tā kā abu vārtsargu spēles laiks tikšot sadalīts līdzīgi. Tokets akcentēja, ka Somijas vārtsargs ir labs spēlē ar nūju, un pie šī elementa starpsezonā piestrādājis arī Šilovs. "Artūru zinu gana ilgi, viņš ir spēlējis labi augsta spiediena situācijās. Tāpat viņš to darīja arī treniņnometnē, tā kā domāju - viņš ir pelnījis iespēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!