Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Sandis Vilmanis pirmdien tomēr netika iekļauts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" pieteikumā 2024./2025. gada sezonas sākumam, bet cits latvietis Uvis Balinskis sezonu sāks šī kluba rindās, liecina publiskotais komandas sastāvs.

Vilmanis šajā "Panthers" pirmssezonā bija patīkams pārsteigums, un viņš pārbaudes spēlēs izcēlās ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Aizvadītajā nedēļā viņš palika komandas sastāvā, neraugoties uz sastāva saīsināšanām, kā arī piedalījās pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē.

Tomēr "Panthers" apskatnieks Kolbijs Gajs no medijiem "PucksAndPalms.com" un "The Palm Beach Post" vēsta, ka Vilmanis pirmdienas treniņā nepiedalījās. Vēlāk "Panthers" publicēja sastāvu jaunajai sezonai, un jaunais uzbrucējs nebija iekļauts sastāvā. Vilmanis sezonu sāks fārmklubā Šarlotas "Checkers", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Vilmanim šī būs pirmā sezona profesionāļa statusā.

Iepriekš Vilamnis intervijā "PucksAndPalms.com" stāstīja, ka viņam spēlēšana kopā ar "Panthers" hokejistiem bija kā sapņa piepildījums. "Es katru dienu mācos kaut ko jaunu, cenšos smagi strādāt un intensīvi darboties katrā treniņā," sacīja 20 gadus vecais latvietis.

Treniņā aizsargu pāri treniņā vairākkārt rotējuši, un Balinskis vairāk darbojies kā septītais aizsargs. Viņš gan tika iespēlēts otrajā vairākuma virknējumā. Viņš tika iekļauts sastāvā sezonas sākumam.

Pašreizējā Stenlija kausa ieguvēja "Panthers" NHL sezonu iesāks naktī uz 9. oktobri pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Bostonas "Bruins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!