Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Balinskis jau pagājušajā sezonā pierādīja, ka iederas Nacionālajā hokeja līgā, un viņš nebija pelnījis izkrišanu no Floridas "Panthers" sastāva, preses konferencē sacīja komandas galvenais treneris Pols Moriss, kurš no latvieša jaunajā sezonā sagaidīs vairāk.

Jau vēstīts, ka Balinskis oficiāli iekļauts "Panthers" sastāvā NHL sezonas sākumam. Ventspilnieks pēdējā treniņā pirms sastāva nosaukšanas darbojās vairākuma virknējumos, un Moriss skaidroja, ka vēlas izmantot Balinska pieredzi šajā ampluā.

"Tas ir darbs, ko viņš darīja pirms ierašanās NHL. Mums ir arī Neits Šmidts, kurš darījis šo darbu. Mēs viņus pārbaudes spēlēs mainījām, lai viņus paskatītos. Mums ir sajūta, ja mēs varētu nedaudz vairāk sadalīt mazākuma minūtes, mēs varētu vienu virknējumu vairākumā spēlēt ilgāk," par plāniem iekļaut Balinski vairākuma izspēlēs stāstīja treneris.

"Man ļoti patīk, cik centīgi viņš spēlē," latvieti slavēja "Panthers" treneris. "Viņš cīnās, uzņem spēka paņēmienus un pielieto spēka paņēmienus. Viņš darīs visu, ko varēs, lai pabeigtu epizodi. Es domāju, ka tā ir viņa stiprā puse. Balinskis pagājušajā sezonā tika izņemts no sastāva, un viņš to nebija pelnījis. Tad viņš nonāca situācijā, kad nebija spēlējis profesionālu hokeju. Mēs viņam neļāvām sēdēt kā septītajam aizsargam, mums vajadzēja viņu sūtīt uz AHL, lai būtu spēļu prakse. Balinskis mūsu prātā visu laiku bija NHL aizsargs. Tagad viņš būs citādākā situācijā – būs cits partneris un vairāk no viņa sagaidīs. Es ticu, ka Uvis varēs regulāri spēlēt NHL."

"Panthers" pirmssezonā patīkams pārsteigums bija cits latvietis Sandis Vilmanis, kurš pārbaudes spēlēs izcēlās ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Aizvadītajā nedēļā viņš palika komandas sastāvā, neraugoties uz sastāva saīsināšanām, kā arī piedalījās pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē. Tomēr pēdējā treniņā 20 gadus vecais uzbrucējs vairs nepiedalījās un tika nosūtīts uz fārmklubu Šarlotas "Checkers".

"Mēs uz Vilmani skatāmies līdzīgi kā uz Metjū Samoskeviču pagājušajā gadā, jo viņa spēlē bija daudz lietu, kas varētu atbilst NHL prasībām. Viņš tika nosūtīts uz AHL fārmklubu, kur varēja mācīties profesionālā hokeja intensitāti, spēju nospēlēt nomaiņu līga galam," par 20 gadus veco latvieti teica Moriss. "Mēs domājam, ka viņš ir ļoti spēcīgs slidotājs ar labu metienu. Viņa spēlē ir radošums, vēlme smagi strādāt, taču viņam tam nepieciešama pieredze, nospēlējot maiņu pēc maiņas. AHL ir patiešām spēcīga līga. Kad mēs izsaucām Samoskeviču, viņš bija pavisam cits spēlētājs."

Pašreizējā Stenlija kausa ieguvēja "Panthers" NHL sezonu iesāks naktī uz 9. oktobri pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Bostonas "Bruins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!