Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēja, Uvja Balinska pārstāvētā vienība Floridas "Panthers" pirmdien, 7. oktobrī, privātā ceremonijā saņēma īpašos NHL čempionu gredzenus.

Nav zināms, vai Balinskis arī ticis pie NHL čempiona gredzenu, jo uz Stenlija kausa viņas vārds netika iegravēts.

Katras komandas saņemtais čempionu gredzens ir unikāls un "Panthers" nav izņēmums. Uz 2024. gada NHL čempionu gredzena attēlota NHL čempionu josta, kas izgatavota pirmo reizi vēsturē un "Panthers" ir pirmā komanda, kas saņēma īpašo čempionu jostu. Gredzena iekšpusē iegravēti Stenlija kausa fināla uzvarēto spēļu rezultāti, bet blakus rezultātiem redzama žurka, kas atspoguļo "Panthers" līdzjutēju tradīciju – pēc katras mājas spēles uzvaras izmest laukumā plastmasas žurku.

Pats gredzens izdaiļots ar 554 smalkiem dimantiem, 16 rubīniem, vienu oriģinālo rubīnu, īstiem ziliem safīriem deviņās kārtās un dzeltenajiem safīriem 37 kārtās. Gredzena svars karātos ir aptuveni 15,6 karāti.

Sākotnēji čempionu gredzenu saņemšana bija plānota publiska, tomēr nolemts ceremoniju rīkot privāti, jo Floridai tuvojas viesuļvētra "Miltons".

NHL Stenlija kausa finālsērijā "Panthers" ar 4-3 pieveica Edmontonas "Oilers", pirmo reizi vēsturē izcīnot prestižo trofeju. NHL debitants Balinskis regulārajā turnīrā piedalījās 26 spēlēs, bet "play-off" nedevās laukumā vispār.

Lai gan Balinska vārds netika iegravēts uz Stenlija kausa, hokejists atveda prestižo trofeju uz Latviju un izrādīja to savā dzimtajā Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!