Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" pamatvārtsargs Tečers Demko ierindā varētu atgriezties labākajā gadījumā novembrī, līdz ar to laba iespēja sevi parādīt ilgākā laika periodā būs Artūram Šilovam.

"Canucks" komanda, kuras sastāvā ir arī Teodors Bļugers, trešdien sāks NHL jauno sezonu un pirmajā mačā vārtu drošība būs uzticēta Šilovam, kurš sevi teicami apliecināja pagājušās sezonas izskaņā Stenlija kausā. Šobrīd otrs "Canucks" vārtsargs ir Kevins Lankinens, ar kuru Šilovam būs jācīnās par vietu "zem saules" Vankūveras komandā.

Demko savainojumu guva pagājušās sezonas izskaņā Stenlija kausa izcīņas ievadā, kas pavēra iespēju Šilovam. Latviešu vārtsargs savu iespēju izmantoja un vēlāk izpelnījās vienvirziena līgumu ar "Canucks".

Vasarā bija zināms, ka Demko nespēs atkopties līdz sezonas sākumam. Sākoties "Canucks" nometnei, pats vārtsargs nevēlējās spekulēt par iespējamo atgriešanos laiku. "Tagad ir gaisma tuneļa galā. Man ir pārliecība, ka varēšu atgriezties simtprocentīgi gatavs. Es nenosaukšu laiku, kad atgriezīšos, jo tas varētu man radīt sarežģījumus," septembra vidū teica Demko.

Tuvojoties NHL sezonas sākumam Ziemeļamerikā, vairāki hokeja apskatnieki vēsta, ka Demko laukumā atgriezīsies labākā gadījumā novembra sākumā.

"Pagājušajā nedēļā es dzirdēju, ka Demko, visticamāk, atgriezīsies tikai novembrī. Nedomāju, ka Demko atgriezīsies tuvākā laikā," sporta šovā "Donnie and Dhali" sacīja viens no vadītājiem Riks Dalivals.

Arī TSN apskatnieks Darens Drēgers prognozē, ka ātrāk par novembri Šilova galvenais konkurents nebūs ierindā. "Ārējās prognozes – un nevajag tās "norakstīt" – ir apmēram 3-4 nedēļas. Nedomāju, ka jābūt panikai, ja tās būs vairāk par trīs nedēļām un ievilksies arī ceturtajā nedēļā. Ja viņi spēs viņu iesaistīt regulārās sezonas sākumā tuvākā mēneša laikā, domāju, ka Vankūveras komandai būs labas pozīcijas."

Hokeja apskatnieki prognozē, ka Demko izlaidīs 8-11 spēles. "Canucks" treneri šobrīd medijiem neko nesola un atgādina, ka situācija ar Demko nav mainījusies.

"Tečers ir ļoti apņēmīgs, viņš gandrīz katru dienu slido viens pats vai kopā ar citiem savainotajiem puišiem un veic rehabilitāciju. Par laimi, mums nav jāsteidzina Tečers, jo mums ir [Artūrs] Silovs un [Kevins] Lankinens. Tas ir svarīgi viņa veselībai ilgākā termiņā," saka "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvins.

"Esmu ļoti pārliecināts par Šilovu un Lankinenu. Kevins šeit ir ieradies ar lielisku attieksmi, un viņš ir pieredzējis vārtsargs. Viņa darba ētika spiež Šilovu strādāt smagāk, un es domāju, ka Šilovs ir ļoti labi atbildējis… Man ir ļoti patīkami, ka tie puiši tur slodzi," piebilst Alvins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!