Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Balinskis otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Floridas "Panthers" komandai savā laukumā ar rezultātu 6:4 (4:1, 1:1, 1:2) pārspēt Bostonas "Bruins" komandu.

Pirms spēles risinājās svinīgā ceremonija, kurā "Panthers" komanda atzīmēja pagājušajā sezonā izcīnīto NHL Stenlija kausu. Pie arēnas griestiem tika pacelts kluba pirmais čempionu baneris.

Pēc ceremonijas "Panthers" hokejisti spēli iesāka lieliski, un, kad pirmajā trešdaļā bija nospēlētas septiņas minūtes, nedaudz vairāk nekā minūtes laikā Sems Benets un Ētu Luostarinens izcēlās ar precīziem metieniem. Pāvels Zaha mača 16. minūtē vienus vārtus Bostonas komandai atspēlēja, bet tad mājinieki atkal īsā laika posmā guva divus vārtus. Šoreiz ar minūtes starpību vārtus guva Sems Reinhārts un Benets.

Otrās trešdaļas vidū rezultāts kļuva 5:1, kad Balinskis laukuma vidusdaļā pārtvēra ripu, izdarīja piespēli uz priekšu Adamam Bokvistam, kurš pēc tam gar vārtiem piespēlēja Džonam Gadjovičam, kurš izcēlās ar vārtu guvumu.

Trīs minūtes vēlāk Čārlijs Makavojs guva otros vārtus "Bruins" vienībai, bet Evans Rodrigess spēles 47. minūtē atjaunoja četru vārtu pārsvaru "Panthers" hokejistiem. Mača galotnē "Bruins" atspēlēja divus vārtus, precīzi metot Trentam Frederikam un Dāvidam Pastrņākam.

Balinskis šajā mačā bija iekļauts trešajā aizsargu virknējumā, un viņš laukumā pavadīja 15:20 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, izpelnījās divas soda minūtes un atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vai sports tevi aizrauj arī paša dzīvē? Padari to par savas veselības un labas pašsajūtas ķīlu abonē "Delfi Plus" uz vienu vai diviem gadiem un dāvanā saņem 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!