Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns iedzīvojies nopietnā savainojumā un nespēlēs aptuveni sešas nedēļas, paziņojis viņa pārstāvētais Čehijas augstākās līgas klubs Plzeņas "Škoda".

Kā informē klubs, 26 gadus vecais hokejists guvis ķermeņa lejasdaļas savainojumu. Jau pagājušajā sezonā Rubīnam bija jācīnās ar sāpīgu mīksto audu bojājumu, kas rodas cirkšņa zonā. Tas viņam lika izlaist vairākus mēnešus un arī pasaules čempionātu.

Rubīns aizvada pirmo sezonu Čehijā un ir viens no "Škoda" kapteiņa asistentiem. Astoņos mačos viņš iekrājis divus (1+1) rezultativitātes punktus un negatīvu lietderības koeficientu -4. Vasaras izskaņā viņš palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm.

Aizsargs ar gūtiem vārtiem pērn nodrošināja Latvijas izlasei sensacionālu bronzu pasaules čempionātā. Pirms gada viņš atgriezās no Ziemeļamerikas, kur aizvadīja trīs mačus Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Toronto "Maple Leafs", un spēlēja Zviedrijas augstākās līgas klubā "MoDo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!