Latvijas hokejista Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē piedzīvoja zaudējumu, bet Elvis Merzļikins palika rezervē "Kolumbusas "Blue Jackets" panākumā.

Pagājušās sezonas čempione "Panthers" viesos ar rezultātu 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) piekāpās Bufalo "Sabres", zaudējot otrajā mačā pēc kārtas.

Balinskis uz ledus bija 15 minūtes un 45 sekundes, no kurām 34 sekundes spēlēja vairākumā, bet vēl 34 sekundes - mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, spēka paņēmienu un bloķētu metienu, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pēc spēlētām deviņām minūtēm Floridas komandu vadībā izvirzīja Neits Šmits, taču trešdaļas turpinājumā laukuma saimnieki atbildēja ar diviem gūtiem vārtiem nepilnas minūtes laikā, precīziem esot Džordanam Grīnvejam un Teidžam Tompsonam.

Otrajā periodā 4:1 "Sabres" labā panāca Henri Jokiharju un Matīass Sāmuelsons. Otrās trešdaļas noslēgumā "Panthers" deficītu līdz diviem precīziem metieniem samazināja Sem Benets, kurš guva vārtus vairākumā, taču trešajā periodā mājinieki vēlreiz nogādāja ripu Floridas vienības vārtos, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

"Panthers" vārtus sargāja Spensers Naits, kurš tika galā ar 22 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Devons Levi atvairīja 23 ripas.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets", Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, izbraukumā ar 6:4 (2:1, 3:2, 1:1) pārspēja Kolorādo "Avalanche".

Kolumbusas komandas uzvaru sekmēja Kirils Marčenko, Jegors Činahovs un Šons Monahans, kuri izcēlās ar trīs (1+2) rezultativitātes punktiem.

"Panthers", kas sezonas ievadā trīs mačos izcīnījusi divus punktus, nākamo spēli aizvadīs pirmdien, viesojoties pie Bostonas "Bruins". "Blue Jackets" divās spēlēs tikusi pie diviem punktiem un nākamajā mačā otrdien uzņems "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!