Foto: Kadrs no video

Latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols sestdien ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Amerikas hokeja līgas (AHL) jaunās sezonas pirmajā mačā, kurā viņa pārstāvētā Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" izcīnīja panākumu pēcspēles metienos, bet debiju profesionālajā hokejā piedzīvoja Sandis Vilmanis, palīdzot Šarlotas "Checkers" pārspēt Raivja Ansona vienību Vilksbāras/Skrentonas "Penguins".

28 gadus vecais Ābols jūnijā vienojās par viena gada divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Filadelfijas "Flyers", tomēr sezonu uzsācis fārmklubā un jau pirmajā mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli komandas uzvarā 4:3 (0:1, 2:0, 1:2, 0:0, 2:1) pēcspēles metienos pār Heršijas "Bears".

Ābols ar rezultatīvu piespēli vairākumā palīdzēja Antonī Rišāram gūt komandas trešos vārtus spēles 53.minūtē. Kopumā uzbrucējus izpildīja piecus metienus pa vārtiem, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr citā mačā debijas maču AHL aizvadīja uzbrucējs Sandis Vilmanis, kurš pavasarī vienojās par trīs gadu iesācēja līgumu ar NHL komandu Floridas "Panthers".

Savā pirmajā AHL mačā Vilmanis laukumā devās "Checkers" pirmajā maiņā un spēlē pret cita latviešu uzbrucēja Raivja Ansona pārstāvēto "Penguins" atzīmējās ar diviem metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 7:6 (1:2, 2:2, 4:2) viesu "Checkers" labā.

Spēles protokolā Vilmanim ieskaitīta arī rezultatīva piespēle komandas ceturtajos gūtajos vārtos, tomēr tobrīd laukumā latvietis neatradās.

Ansons, kuram šī ir jau trešā sezona AHL un "Penguins" sastāvā, maču noslēdza ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vilmaņa un Ansona pārstāvētie klubi nākamās AHL spēles aizvadīs jau šovakar, bet Ābolam un "Lehigh Valley Phantoms" nākamā spēle būs 18.oktobrī.

Aivadītajā sezonā par AHL čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva kļuva Heršijas "Bears", kas finālsērijā ar 4-2 apspēlēja Riversaidas "Coachella Valley Firebirds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!