Foto: LETA

Svētdienas vakarā Somijas pilsētā Espo nogalināts bijušais Somijas jauniešu izlašu hokejists Janne Puhaka, kurš 2019. gadā kļuva par pirmo somu spēlētāju, kurš atzinis, ka ir viendzimuma attiecībās.

Kā vēsta laikraksts "Ilta-Sanomat", 29 gadus Puhaka tika noslepkavots svētdien pulksten 20 īpašumā, kur viņš dzīvoja kopā ar savu partneri, 66 gadus veco veterinārārstu no Norvēģijas Rolfu Nordmo.

Policija par slepkavību tur aizdomās tieši Nordmo, un tai esot aizdomas par to, kā šī situācija eskalējusies.

"Mums ir samērā labs priekšstats par notikušo," sacīja krimināllietu komisārs Mati Hogmans, kurš vada izmeklēšanu. "Bet, protams, šobrīd mums ir tikai aizdomas, un izmeklēšana ir agrīnā stadijā."

Pašreizējās aizdomas liecina, ka starp vīriešiem izcēlies ass strīds, pēc kura 66 gadus vecais Nordmo paķēris ieroci un izšāvis. "Aizdomās turamais pats iznāca no dzīvokļa, un policija viņu aizturēja. Aizturēšana noritēja raiti. Viņš tika aizturēts notikuma vietā," skaidroja Hogmans.

Puhaka savas hokejista prasmes slīpēja Espo "Blues" komandas sistēmā. Viņš pārstāvējis Somijas U-16, U-17, U-18 un U-20 valstsvienības. Uzbrucējs divas sezonas pavadīja arī Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā "Chicoutimi Sagueneens".

Pēc tam Puhaka sezonu aizvadīja arī "Blues" galvenajā komandā Somijas spēcīgākajā līgā, bet tam sekoja sezona otrajā spēcīgākajā līgā "Mestis", pārstāvot Espo "United" vienību. Savu pēdējo sezonu profesionāļa statusā viņš aizvadīja 2017./2018. gada sezonā Francijā, spēlējot "Gap" komandā.

2019. gadā "iznākot no skapja", Puhaka atzina, ka 16 gadu vecumā sāka apzināties savu seksualitāti, bet 20 gadu vecumā viņam iekšēji traucēja fakts, ka nevar publiski atzīt, ka ir gejs, baidoties no citu nosodījuma. Par to, ka viņš ir viendzimuma attiecībās, Puhaka paziņoja intervijā 2019. gadā, pēc savas karjeras beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!