Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Uvis Balinskis palīdzēja Floridas "Panthers" ar rezultātu 4:3 (2:1, 2:2, 0:0) izbraukumā pārspēt Bostonas "Bruins", turklāt latvietis spēlēja sev neierastajā uzbrucēja pozīcijā.

Jau vēstīts, ka "Panthers" komandai pirms mača ar "Bruins" uzbrucēju veselības stāvoklis lika spēlēt ar 11 uzbrucējiem un septiņiem aizsargiem. Ņemot vērā, ka Balinskis ir uzbrūkoša tipa aizsargs, viņam uzticēja ceturtā virknējuma kreisās malas uzbrucēja pienākumus.

Latvietis laukumā pavadīja 10:18 minūtes, kuru laikā viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Balinskis spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1, jo laukumā atradās brīdī, kad tika zaudēti spēles pirmie vārti.

"Bruins" hokejisti ļoti apņēmīgi iesāka spēli, un jau piektajā minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Marka Kasteliča uzmetiena pa vārtiem Džons Bīčers ievirzīja ripu vārtos. Pusotru minūti vēlāk Antons Lundels pārtvēra ripu aiz "Bruins" vārtiem un zibenīgi ātri ievirzīja to vārtu apakšējā stūrī, rezultātu izlīdzinot.

Tad mača 12. minūtē abu komandu hokejisti Eidžejs Grīrs un Pāvels Zaha izkāvās pēc asa spēka paņēmiena pret "Bruins" līderi Davidu Pastrņāku. Vēl pāris sekundes vēlāk asumi turpinājās, bet mazākumā palika "Bruins". Vairākumā "Panthers" komandu vadībā izvirzīja Sems Reinhārts, kurš precīzi meta no iemetiena apļa. Minūti vēlāk saķērās arī Neits Šmidts un Breds Māršāns. Pēc pirmās trešdaļas asumiem emocijas laukumā nedaudz norimās.

Otrajā trešdaļā Brendons Karlo pēc pozicionālas izspēles saņēma piespēli un izdarīja precīzu metienu "Bruins" komandas labā, panākot mača izlīdzinājumu 2:2, taču otrās trešdaļas vidū Reinhārts un Lundels guva vārtus "Panthers" komandai un deva vadību ar 4:2.

Rezultatīvā otrā trešdaļa turpinājās ar Meisona Loreja delnas metienu. Trešajā trešdaļā "Bruins" hokejisti daudz uzbruka, bet labu iespēju atjaunot divu vārtu pārsvaru neizmantoja virknējums, kurā spēlēja Balinskis. Bostonas komandas ofensīva turpinājās, bet "Panthers" izdevās savus vārtus nosargāt. Pēdējā minūtē atkal atsākās nelieli asumi laukumā.

"Panthers" vārtus sargāja Sergejs Bobrovskis, un viņš atvairīja 24 metienus, bet "Bruins" vārtos Džeremijs Sveimens atvairīja 22 metienus.

"Panthers" sezonas ievadā četrās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras. Balinska pārstāvētā komanda nākamo maču aizvadīs otrdien, viesojoties pie Elvja Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!