Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) laukumos savā startā otrdien spēkojās Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas, un uzvaras izcīnīja Zemgus Girgensona pārstāvētā Tampabejas "Lightning" un Floridas "Panthers", kuras sastāvā uzbrucēja pozīcijā atkal spēlēja Uvis Balinskis.

"Lightning" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspēja Vankūveras "Canucks" ar Artūru Šilovu un Teodoru Bļugeru ierindā.

Girgensons uz ledus pavadīja 10:46 minūtes, no kurām divas minūtes un četras sekundes viņš nospēlēja mazākumā. Sev atvēlētajā laikā uzbrucējs izdarīja vienu metienu, pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Canucks" vārtos Šilovs aizvadīja otro sezonas spēli, un viņš piedzīvoja otro zaudējumu. Latvietis atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem.

Savukārt Bļugers nospēlējas 11:51 minūtes , kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Jau spēles ceturtajā minūtē Šilovu pārspēja "Lightning" līderis Ņikita Kučerovs, kurš pats pārtvēra ripu "Canucks" aizsardzības zonā un pēc ātras saspēles izvirzīja savu komandu vadībā. Tampas komanda rezultātu dubultoja 28. minūtē, kad Breidens Points izdarīja spēcīgu metienu uzreiz pēc piespēles no iemetienu apļa.

Trešā trešdaļa "Canucks" vienībai arī iesākās neveiksmīgi, un Entonijs Sireli 39. sekundē panāca rezultātu 3:0. Konors Gārlands vienus vārtus "Canucks" komandai atspēlēja, izdarot precīzu metienu vairākumā, bet mača noslēgumā Brendons Hegels atjaunoja trīs vārtu pārsvaru "Lightning" vienībai ar metienu tukšos vārtos.

Citā mačā Elvja Merzļikina pārstāvētā NHL komanda ar rezultātu 3:4 (0:0, 2:3, 1:1) savā laukumā zaudēja Floridas "Panthers" komandai ar Balinski sastāvā.

Balinskis arī šajā mačā mačā spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā, un viņš laukumā pavadīja 8:20 minūtes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Merzļikins "Blue Jackets" vārtos tika galā ar 18 no 22 pretinieku metieniem.

Pirmajā trešdaļā "Blue Jackets" un "Panthers" hokejisti vārtus neguva, bet tad otrās trešdaļas 41. sekundē Kols Silindžers mazākumā deva vadību Kolumbusai. "Panthers" uzbrucējs Antons Lundels 31. minūtē pēc piespēles izdarīja ātru metienu un raidīja ripu starp Merzļikina kājām, tomēr Šons Monahans 57 sekundes vēlāk atguva vadību "Blue Jackets" vienībai.

Tomēr "Panthers" uzreiz vēlreiz panāca rezultāta izlīdzinājumu, kad 37 sekundes vēlāk Dmitrijs Kuļikovs ar tālu metienu panāca rezultātu 2:2. Merzļikinam šajā epizodē bija nosegts skats. Latvijas vārtsargs otrajā trešdaļā bija spiests kapitulēt vēlreiz, un Sems Reinhārts viņu pārspēja tikai divas sekundes pirms perioda noslēguma.

Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Ētu Luostarinens panāca divu vārtu pārsvaru "Panthers" vienībai, bet Džeims van Rīmsdaiks atgrieza intrigu cīņā par uzvaru, atspēlējot vārtus "Blue Jackets" hokejistiem. Taču pēdējās divās minūtēs rezultāts tā arī vairs nemainījās.

"Panthers" ar sešiem punktiem piecās spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, bet "Lightning" ar četriem punktiem divās spēlēs ierindojas ceturtajā vietā. "Blue Jackets" ar diviem punktiem trīs spēlēs Austrumos ieņem 14. vietu, savukārt "Canucks" ar diviem punktiem trīs spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!