Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vārtsargu situācija Vankūveras "Canucks" sastāvā pirms šīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas bija viena no apspriestākajām, un Artūrs Šilovs nopelnīja iespēju būt vārtos pirmajās divās no trim spēlēm, tomēr ne pati, ne latvietis var būt apmierināts ar savu sniegumu. Tiesa, galvenais treneris pagaidām Šilovam kritiku nevelta.

Jau vēstīts, ka Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā "Canucks" komanda otrdien NHL regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 1:4 piekāpās Tampabejas "Lightning" vienībai ar citu latvieti Zemgu Girgensonu sastāvā.

"Canucks" pirmajās trīs spēlēs uzvaras nav izcīnījusi, bet divas reizes zaudējusi pagarinājumā. Šilovs vārtus sargāja sezonas pirmajā un trešajā spēlē, kopumā atvairot 53 metienus un ielaižot deviņus vārtus. Viņš atvairījis 83% metienu.

"Es domāju, ka viņš nospēlēja labi," pēc mača ar "Lightning" teica "Canucks" komandas galvenais treneris Riks Tokets. "Man vajadzētu vēlreiz paskatīties uz otrajiem ielaistajiem vārtiem. Nezinu, vai man patika tā epizode. Kopumā viņš nospēlēja labi."

"Lightning" vienība otros vārtus guva spēles 28. minūtē, kad Džeiks Gencels iegāja uzbrukuma zonā, apstājās laukuma stūrī un piespēlēja nepiesegtajam Breidenam Pointam, kurš, neapturot ripu, izdarīja precīzu metienu no iemetienu apļa. Ripa lidoja "Canucks" vārtos par pašu tālo stabu. Kā savā analīzē vērtē portāla "canucksarmy.com" žurnālists, nav daudz vārtsargu, kuri spētu apturēt Pointa metienu tieši no šīs pozīcijas.

Medijs norāda, ka Šilova vieta "Canucks" vārtos šobrīd vēl neesot apdraudēta, tomēr viņam jānospēlē labāk, lai situācija nepasliktinātos. Otrs vārtsargs Kevins Lankinens "Canucks" sastāvā debitēja mačā pret Filadelfijas "Flyers", un viņš atvairīja 29 no 31 metiena. Savukārt Tečers Demko turpina atveseļošanās procesu pēc pagājušajā sezonā gūtās traumas.

Vankūveras komandai sezonas sākums nav izdevies veiksmīgs, bet Tokets norādīja, ka jāturpina uzlabot sniegums, jo spēļu kalendārs vieglāks nekļūs.

"Es nedomāju, ka spēlētājus ietekmē šie zaudējumu. Es tā vismaz ceru. Arī nākamā spēle būs pret spēcīgu komandu – Floridas "Panthers". Viņi ir Stenlija kausa čempioni, mums būs jābūt gataviem spēlēt," teica treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!