Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Teodors Bļugers uzreiz neesot apzinājies, ka viņš Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izvicina dūres ar savu tautieti Uvi Balinski no Floridas "Panthers" komandas.

Jau vēstīts, ka Bļugers ceturtdien NHL mačā guva vārtus un palīdzēja viņa un Artūra Šilova pārstāvētajai "Canucks" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēt "Panthers" ar Balinski ierindā. Otrās trešdaļas vidū "Panthers" aizsardzības zonā sākās asumi, bet Bļugers devās divcīņā ar savu tautieti.

"Mēs esam draugi. Kautiņa sākumā nemaz nezināju, ka tas ir viņš. Viss notika emociju karstumā, bet tas nebija pārāk nopietns kautiņš," pēc mača intervijā Ziemeļamerikas medijiem teica Bļugers.

Pēc spēles Bļugers un Balinskis arēnas gaiteņos satikās un draudzīgi aprunājās par savām gaitām NHL.

Bļugers aizvadītajā mačā izcēlās ar savu otro vārtu guvumu šīs sezonas četrās spēlēs. Mača pret "Panthers" 12. minūtē Bļugers guva pirmos vārtus, kad viņš apslidoja "Panthers" vārtus un pārspēja pretinieku vārtsargu Sergeju Bobrovski. Šis vārtu guvums uzreiz netika ieskaitīts, jo spēles dinamikā nevarēja pamanīt, vai ripa šķērsoja vārtu līniju, pirms vārtsargs ar kājsargu to apturēja. Tomēr brīdi vēlāk tiesneši vārtu guvumu ieskaitīja.

"Savam vārtu guvumam vēl neesmu redzējis atkārtojumu. Kad apslidoju vārtus, likās, ka esmu viņu pārspējis, taču viņš šķietami ripu atvairīja, tāpēc biju vīlies par sevi," atzina Bļugers. "Kad atgriezos uz rezervistu soliņa, puiši teica, ka ripa bija šķērsojusi vārtu līniju. Par laimi ripa bija bijusi vārtos."

Aizvadītajā mačā "Canucks" vārtu drošība tika uzticēta Kevinam Lankinenam, bet Šilovs šoreiz palika rezervē. Lankinens atvairīja 26 no 28 pretinieku metieniem. Tikmēr Šilovam sezonas sākums nav bijis pārāk veiksmīgs, divās spēlēs kopumā atvairot 53 metienus un ielaižot deviņus vārtus. Viņš atvairījis 83% metienu.

"Lankinens bija lielisks. Viņš svarīgos momentos atvairīja metienus. Mums ir ticība viņa spējām," turpināja Bļugers. "Divās spēlēs viņš bijis lielisks, taču mēs jūtamies droši, kad abi vārtsargi ir vārtos – gan Artūrs, gan Kevins. Viņi abi spēlē lieliski, taču gaidām atpakaļ arī Tečeru Demko. Vezina balvas finālists mums noteikti nenāks par skādi."

"Canucks" hokejisti tikai sezonas ceturtajā spēlē izcīnīja savu pirmo uzvaru, un Bļugers neslēpa, ka sajūtas bija patīkamas.

""Panthers" ir ļoti laba komanda, bet tai sastāvā nebija vairāki vadošie spēlētāji. Trešajā trešdaļā mēs labi spēlējām aizsardzībā, kontrolējām spēli un atradām veidu uzvarēt. Sezonas sākumā mums bijušas līdzīgas cīņas, un uzvarētāja noskaidrošanu izšķir ļoti sīkas detaļas. Mums šis panākums bija ļoti labs morālei un raksturam. Mēs centāmies būt agresīvi un neiesēsties aizsardzībā," norādīja latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!