Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas čempione "Mogo"/"Rīgas Stradiņa Universitāte" piektdien Rumānijā ar zaudējumu sāka Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas turnīru.

"Mogo"/RSU ar 3:4 (2:0, 1:3, 0:0, 0:1) papildlaikā piedzīvoja zaudējumu pret mājinieci Brašovas "Corona".

Kārlis Bucenieks pēc spēlētām 12 minūtēm pretuzbrukumā izvirzīja rīdziniekus vadībā, bet 56 sekundes pirms perioda beigām vēl vienā pretuzbrukumā pēc Elvisa Želubovska piespēles 2:0 ar metienu pustukšos vārtos panāca Kārlis Ozoliņš. Kristapa Sotnieka noraidījumu mājinieki izmantoja, nepilnas divas minūtes pēc otrā perioda sākuma Albertam Zagiduļļinam panākot 1:2.

Savukārt 29. minūtē soda metienu pret Ernestu Krūmu nopelnīja Ovens Viljamss, un soda metienu realizēja Ozoliņš, raidot ripu mājinieku komandas vārtsargam starp kājsargiem un gūstot savus otros vārtus spēlē - 3:1. Rīdzinieki pārāk bieži pārkāpa noteikumus, un 32. minūtē vēl vienu vairākumu realizēja Davids Levins, no kreisā iemetiena apļa raidot ripu vārtu labajā augšējā stūrī, bet 34. minūtē izlīdzinājumu ar metienu no labā iemetiena apļa panāca Jevgeņijs Skačkovs - 3:3.

Papildlaika pirmajā minūtē pretiniekiem uzvaras vārtus guva Izraēlas hokejists ar latviešu saknēm Levins.

D grupas dienas pirmajā mačā Budapeštas "Ferencvaros" ar 6:0 (5:0, 1:0, 0:0) sagrāva lietuviešu Elektrēnu "Energija".

Turnīra turpinājumā Latvijas čempioni sestdien, plkst.14.30, spēlēs ar "Energija", bet svētdien, plkst.14.30, mēros spēkus ar "Ferencvaros".

IIHF Kontinentālais kauss ir pēc spēka otrais Eiropas hokeja klubu turnīrs, kurā piedalās 20 komandas no 20 valstīm un 16 no tām ir savas valsts čempioni.

Visas komandas ir iedalītas līmeņos atbilstoši reitingam. Pirmajā kārtā astoņas komandas ar zemāko reitingu divās grupās izcīnīja divas ceļazīmes uz otro kārtu, kur pievienojās sešām komandām ar augstāku reitingu, lai divos grupu turnīros pa četrām komandām cīnītos par divām ceļazīmēm uz trešo kārtu, kur savus pretiniekus gaida sešas komandas ar visaugstāko reitingu.

Ja "Mogo"/RSU uzvarēs otrās kārtas turnīrā Rumānijā, tad tai no 15. līdz 17. novembrim Dānijā par divām ceļazīmēm uz Kontinentālā kausa finālturnīru būs jāsacenšas ar Dānijas čempioni Olborgas "Pirates", Polijas vicečempioni "Katowice" un Francijas kausa ieguvējiem "Bruleurs de Loups".

Iepriekšējā sezonā IIHF Kontinentālo kausu izcīnīja Kazahstānas čempione Astanas "Nomad", bet Jelgavas klubs "Zemgale"/LBTU aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!