Foto: Kadrs no video

20 gadus vecais Latvijas hokejists Sandis Vilmanis piektdien Amerikas hokeja līgas (AHL) spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, palīdzot Šarlotas "Checkers" izcīnīt uzvaru, un tas viņam bija pirmais precīzais metiens profesionāļa karjerā.

Vilmanis sevi spoži pieteica Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" treniņnometnē, tomēr sezonas sākumā viņš pieredzes un spēļu prakses gūšanai nosūtīts fārmklubu. Sezonas pirmajās divās spēlē latvietis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Savukārt trešajā mačā piektdien "Checkers" ar rezultātu 5:2 savā laukumā pārspēja Klīvlendas "Monsters".

Otrās trešdaļas beigu daļā Vilmanis izdarīja ļoti precīzu metienu no uzbrukuma zonas vidus, 35. minūtē panākot rezultātu 5:1. Viņš šajā mačā kopā izdarīju divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Citā AHL spēlē Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbēras/Skrentonas "Penguins" savā laukumā ar 4:3 pārspēja Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" ar Rodrigo Ābolu sastāvā.

"Penguins" rindās Raivis Ansons izcēlās ar lietderības koeficientu +1, bet "Phantoms" rindās Rodrigo Ābols izdarīja divus metienus pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!