Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers naktī uz svētdienu ar rezultativitāti izcēlās otrajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pēc kārtas, kamēr lielisku spēli Vankūveras "Canucks" vārtos aizvadīja Artūra Šilova konkurents Kevins Lankinens.

"Canucks" sestdien izbraukumā ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Filadelfijas "Flyers", izcīnot otro panākumu pēc kārtas.

Bļugers šajā cīņā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli trešo vārtu guvumā. Viņš otrā perioda vidū pretinieku zonā uzvarēja iemetienu, un Kīfers Šervuds ar asu metienu panāca 3:0. Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās.

Tikmēr "sauso" maču "Canucks" vārtos aizvadīja Lankinens, kurš tika galā ar visiem 26 mājinieku metieniem un tika nosaukts par cīņas pirmo zvaigzni. Šilovs savukārt šajā spēlē pildīja Lankinena dubliera funkcijas.

Bļugers sestdien uz ledus pavadīja 15:51 minūti, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja vienu spēka paņēmiemu, uzvarēja 12 no 24 iemetieniem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Latvietis šosezon piecos mačos iekrājis trīs (2+1) rezultativitātes punktus.

Citā sestdienas mačā uzvaru izcīnīja Stenlija kausa čempione Floridas "Panthers", kas savu skatītāju priekšā ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Vegasas "Golden Knights".

Arī šajā spēlē Uvis Balinskis turpināja spēlē uzbrucēja pozīcijā, kā ceturtās maiņas hokejists laukumā pavadot 8:16 minūtes, metienus neizpildot un nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl vienā cīņā zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets" - tā savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) piekāpās Minesotas "Wild". Elvis Merzļikins turpina atkopties no savainojuma, bet mājinieku vārtus sargāja Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 32 no 35 metieniem.

NHL kopvērtējumā "Panthers" ar deviņiem punktiem septiņos mačos Austrumu konferencē ieņem trešo vietu, kamēr "Blue Jackets" ar četriem punktiem piecās cīņās ir tikai 14. vietā. Savukārt "Canucks" iekrājusi sešus punktus piecās spēlēs un ir 10. vietā rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!