Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izkāvās, bet viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:4, 1:0) Toronto "Maple Leafs" vienībai.

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 8:32 minūtes, no kurām 2:30 minūtes nospēlēja mazākuma. Sev atvēlētajā laikā latvietis divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Pēc tam, kad Girgensons spēles trešajā trešdaļā aiz "Maple Leafs" vārtiem pielietoja asu spēka paņēmienu pret Oliveru Ekmanu-Larsonu, viņš saķērās ar pretinieku hokejistu Maksu Domi, kurš gribēja aizstāvēt savu komandas biedru. Abi ļoti aktīvi izvicināja dūres, bet pārāks šajā duelī bija Domi. Hokejistiem par kautiņu piesprieda piecu minūšu noraidījumu.

Spēles ceturtajā ceturtdaļā Viljams Nīlanders deva vadību Toronto vienībai, bet Nikolass Pols spēles 16. minūtē rezultātu izlīdzināja. Turpinājums Girgensona pārstāvētajai komandai bija ļoti neveiksmīgs, un tā otrajā trešdaļā ielaida četrus bezatbildes vārtus. "Maple Leafs" rindās precīzs vēlreiz bija Nīlanders, ar golu izcēlās arī Ostons Metjūzs, Makss Pačioreti un Metjū Knīss. Trešajā trešdaļā "Lightning" labā vārtus guva Breidens Points, kurš realizēja vairākumu.

"Lightning" ar sešiem punktiem piecās spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!