Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien Čikāgā rezultatīvi piespēlēja Vankūveras "Canucks" uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet vārtsargs Artūrs Šilovs palika uz rezervistu soliņa.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 6:3 (4:2, 0:0, 2:1) uzvarēja Čikāgas "Blackhawks" vienību.

Bļugers rezultatīvi piespēlēja Dentonam Hainenam mača pirmo vārtu guvumā spēles 21.sekundē. Bļugers ar rezultativitātes punktiem izceļas trešajā spēlē pēc kārtas, bet pie punktiem ticis četrās no sešām sezonas cīņām. Viņa kontā sešos mačos ir divi goli un divas rezultatīvas piespēles.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 36 sekundes, izpelnījās divas soda minūtes, kuru laikā tika zaudēti vārti, četras reizes meta pa vārtiem, uzvarēja pusē no 20 iemetieniem un iekrāja +/- rādītāju +2.

Hainens guva divus vārtus, trīs (1+2) rezultativitātes punktus nopelnīja Džonatans Milers, pa diviem punktiem - Konors Gārlends (1+1), Kīfers Šervuds un aizsargs Kvinns Hjūzs, bet vārtus guva arī Broks Bosers un Piuss Zuters.

Mājiniekiem vārtus guva Raiens Donato, Teilors Hols un Tailers Bertuci.

Uzvarētāju vārtos Kevins Lankinens atvairīja 31 metienu.

Citu maču no rezervistu soliņa vēroja Elvis Merzļikins, bet viņa pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" komandu.

Merzļikins pēc ķermeņa augšdaļas savainojuma izārstēšanas bija atgriezies uz rezervistu soliņa, bet Daņiils Tarasovs vārtos atvairīja 26 metienus.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Metjū Olivjē, pa vieniem vārtiem - Džastins Danforts, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles, Džeimss van Rimsdīks, Šons Monahans un Kirils Marčenko. Viesiem vārtus guva Metjū Naiss un Niks Robertsons.

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda izcīnīja uzvaru.

"Lightning" viesos ar rezultātu 8:5 (1:1, 5:1, 2:3) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" vienību. Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Brendons Hegls, kura kontā arī rezultatīva piespēle, bet četras rezultatīvas piespēles sakrāja Entonijs Sirelli. Trīs (1+2) punkti Hanisa Mozera kontā, pa diviem - Džeikam Guncelam (1+1), Ņikitam Kučerovam (0+2) un komandas kapteinim aizsargam Viktoram Hedmanam (2+0). Vārtus guva arī Breidens Points.

Mājiniekiem divus vārtus guva Timo Meiers, trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Džeks Hjūzs, bet pa vārtiem guva arī Stefans Noīžens un Neitans Bastians.

Latvijas aizsargs Uvis Balinskis otrdien pielietoja vienu spēka paņēmienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Floridas "Panthers" komanda piedzīvoja zaudējumu. "Panthers" mājās ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) zaudēja Minesotas "Wild" komandai.

Balinskis, kurš atgriezās sev ierastajā aizsarga pozīcijā, spēlēja 11 minūtes un 41 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un statistikā atzīmējās ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Sems Benets, panākot 1:3. Viesiem vārtus guva Metjū Boldijs, Jūels Ēriksons, Marko Rosi, Matss Cukarello un Markuss Jūhansons, bet trīs rezultatīvas piespēles sakrāja aizsargs Džeikobs Midltons.

Uzvarētāju vārtos Filips Gustafsons atvairīja 24 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!