Foto: F64

Trešdien 72 gadu vecumā mūžībā devās bijušais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs, informēja Latvijas hokeja federācija.

Savas hokejista karjeras laikā Vasiļjevs 15 sezonas spēlēja Rīgas "Dinamo" rindās, un no tām 10 aizvadīja augstākajā līgā. Savukārt savas trenera karjeras laikā trenējis ne vienu vien vietējo spēlētāju, kā arī ilgus gadus darbojies kā treneris Vācijā, šādi ierakstot savu vārdu starp nozīmīgākajām personībām Latvijas hokejā.

Viņš strādāja arī par Latvijas izlases galveno treneri, vadot to laika posmā no 1999. līdz 2001. gadam. Vasiļjeva vadībā Latvija 2000. gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā pārspēja zvaigžņoto Krievijas izlasi, kā arī izcīnīja astoto vietu. Tāpat komanda viņa vadībā kvalificēties 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm.

Vasiļjevs Latvijas izlases galvenā trenera amatā atgriezās 2017. gadā, kad tieši pirms olimpisko spēļu kvalifikācijas pārņēma pienākumus no Leonīda Beresņeva.

Vasiļjevs karjeras vadīja Vācijas augstākās līgas (DEL) komandas Krēfeldes "Pinguine" un Dortmundes EHC, kā arī Latvijas klubus "Rīga 2000" un "Zemgale"/LLU.

Haralds Vasiļjevs ir ilggadējā Latvijas izlases kapteiņa, bijušā Nacionālā hokeja līgas (NHL) uzbrucēja un Vācijas klubu hokeja zvaigznes Herberta Vasiļjeva tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!