Foto: EPA/LETA
Leģendārais kanādiešu hokejists Marks Mesjē aizvadījis savu pirmo turnīru Kanādas izlases trenera amatā, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kanādas izlase piedalījās „Deutschland Cup” turnīrā Minhenē, kur ar 3:4 piekāpās Vācijai, ar 2:1 pagarinājumā zaudēja Šveicei un pēdējā mačā ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēja Slovākiju. Kanādas izlasi veidoja pārsvarā spēlētāji no Vācijas augstākās hokeja līgas klubiem.

„Spēles līmenis Eiropas valstīs ir ļoti nozīmīgi cēlies,” atzīst 49 gadus vecais Mesjē. „Hokejs kļuvis tik starptautisks, ka līmeņi ir izlīdzinājušies – Ziemeļamerikā, Vācijā, Krievijā, Šveicē. Nav vairs tādu lielas atšķirību tehnikā kā bija pirms 15 gadiem.”

Pērn pasaules hokeja čempionātā Mesjē bija Kanādas izlases ģenerālmenedžeris, un viņš atzīst, ka trenera darbs ir atšķirīgs. „Komandas veidošanas process bija ne tik daudz stresa pilns, cik sarežģīts, jo daudzi spēlētāji bija guvuši savainojumus,” saka Mesjē. „Kas attiecas uz trenera posteni, tas bija ļoti interesanti. Ir aizraujoši atkal būt tik tuvu spēlei un ietekmēt spēli. Nevaru apgalvot, ka man pietrūka ledus vai spēlēšanas. Taču trenera un ģenerālmenedžera darbs ir pilnīgi atšķirīgs. Treneri daudz vairāk sadarbojas ar spēlētājiem, daudz vairāk iesaistās spēlē, tāpēc no šā skatu punkta ir interesanti.”

Kanādas izlasi Mesjē vadīs arī „Spengler Cup” turnīrā gada nogalē Šveicē, bet, kurš būs izlases treneris 2011. gada pasaules čempionātā, pagaidām netiek ziņots.

Merks Mesjē Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) aizvadīja 25 gadus, piedalījies 1756 spēlēs un guvis 1887 rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!