Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Smagu zaudējumu arī otrajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīra jaunās sezonas mačā ceturtdien piedzīvoja Latvijas komanda "Prizma/Rīga".

Aizvadītajā spēlē "Prizma/Rīga" savā laukumā ar rezultātu 1:8 (0:2, 0:3, 1:3) atkārtoti kapitulēja latviešu aizsarga Toma Tauriņa pārstāvētajam Lietuvas klubam Viļņas "Baltika".

Vienīgos vārtus "Prizma/Rīga" labā guva Daniels Riekstiņš.

Savukārt otrajā aizsargu pārī spēlējušais Tauriņš arī šajā mačā ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās.

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Ondrejs Burzala, Edgars Ribakovs un Kristiāns Kučera.

Trešdien abas komandas aizvadīja pirmo savstarpējo maču, "Prizma/Rīga" hokejistiem piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu ar 2:6.

Šosezon MHL B divīzijā spēlē vēl divas Latvijas vienības - "Juniors" un sacensību jaunpienācēji "Liepājas metalurgs".

Šīs komandas ceturtdien Liepājā atkārtoti tikās savā starpā, laukuma saimniekiem izcīnot uzvaru ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Regnārs Kaļinovskis, bet vienreiz precīzs bija Edgars Homjakovs. Savukārt "Juniors" komandā ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Aleksandrs Burcevs.

Šo komandu pirmajā savstarpējā spēlē trešdien liepājnieki uzvarēja ar 6:0.

MHL B divīzijā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Kā ziņots, MHL A divīzijā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A divīzijas komandas izkritīs uz B divīziju, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!