Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs trešdien, 27. novembrī, bez rezultativitātes punktiem palika Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons no Bufalo "Sabres", bet kārtējo reizi maču no soliņa noraudzījās Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Penguins" pamatīgi "noplosījās" pēdējā trešdaļā, atspēlējot trīs vārtu deficītu un gūstot sešus vārtus. Vēl pirms pēdējās trešdaļas "pingvīni" zaudēja ar 2:4, tad nonāca iedzinējos ar 3:5, bet visā mačā pamanījās ar 8:6 (2:1, 0:3, 6:2) pieveikt Vankūveras "Canucks".

Bļugers nospēlēja 15:43 minūtes, uzvarēja sešos no 13 iemetieniem, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieka metienu, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs "+1".

Pirmajā periodā Džeks Gencels un Braiens Rasts panāca 2:0 "Penguins" labā, bet "Canucks" rindās vienus vārtus atguva Džonatans Tanners Millers. Otrajā periodā Eliass Petersons, Džeiks Virtanens un Adams Gudete panāca jau 4:2 "Canucks" labā, turklāt pēdēji divi goli tika gūti trešdaļas izskaņā 41 sekundes laikā.

Pamatīgi komandas "uguņoja" pēdējās 20 minūtēs. Un Gencela gūtajiem vārtiem "Canucks" atbildēja ar Millera un Gudetes goliem, bet tad "Penguins" spēlētāji veica hokejā reti redzamu atspēlēšanos. Četru minūšu laikā Dominiks Kahuns, Jevgeņijs Malkins un Zeks Estons-Rīse izlīdzināja rezultātu, bet 186 sekundes pirms pamatlaika beigām Kriss Letangs guva "Penguins" uzvaru nesošos vārtus. Punktu "Penguins" uzvarai pielika Malkins, kurš sekundi pirms mača beigām ripu iemeta tukšos vārtos.

Kārtējo zaudējumu NHL spēlē piedzīvoja Girgensons un "Sabres", kas pagarinājumā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) piekāpās Kalgari "Flames". Pēdējās 15 spēlēs "Sabres" guvuši tikai trīs uzvaras, kas Bufalo komandai pēc nonākšanas uz brīdi NHL kopvērtējuma pirmajā vietā licis noslīdēt uz 12. vietu Austrumu konferencē.

Girgensons nospēlēja vien 9:55 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmajā periodā "Flames" labā vārtus guva Tomass Džeimss Brodijs, bet otrajā trešdaļā Džimijs Vesijs mazākumā panāca 1:1. Pēdējā perioda sākumā Viktors Olofsons vadībā izvirzīja jau "Sabres", bet ātri vien Metjū Tkačuks atjaunoja līdzsvaru spēlē. Uzvaru "Flames" izcīnīja pagarinājuma otrajā minūtē, precīzi metot Eliasam Lindholmam.

Zaudējumu piedzīvoja arī "Blue Jackets", kas ar 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) piekāpās Filadelfijas "Flyers". Merzļikina konkurents "Blue Jackets" sastāvā Jonass Korpisalo šoreiz tika galā ar 19 no 22 metieniem.

"Blue Jackets" rindās izcēlās Niks Folinjo un Sets Džounss, bet "Flyers" komandai vārtus guva Tailers Pitliks, Skots Laftons un Klods Žirū.

Ar zaudējumu nācās samierināties arī Otavas "Senators", kas no AHL nesteidzās atsaukt Rūdolfu Balceru. Šoreiz "Senators" ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) piekāpās Bostonas "Bruins". Visi vārti tika gūti pēdējās trešdaļas pirmajā pusē. Sākumā Tomā Šabo vadībā izvirzīja "Senators", bet tad Breds Marčands un Zdeno Hara nodrošināja "Bruins" uzvaru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!