Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers pēc izcīnītā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ar Lasvegasas "Golden Knigts" komandu šajā starpsezonā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un lūkos noslēgt jaunu līgumu. Medija "DK Pittsburgh Sports" žurnālists Dejans Kovačevičs uzskata, ka Pitsburgas "Penguins" vienībai vajadzētu mēģināt latvieti atgūt savā rīcībā.

Bļugeram pēc šīs sezonas noslēdzās iepriekš noslēgtais divu gadu līgums par 4,4 miljoniem dolāru, un latvietis šajā starpsezonā lūkos atrast sev labāko situāciju nākamajām sezonām. Kovačevičs uzskata, ka aizvadītā sezona Bļugera vērtību ir mazinājusi, neraugoties uz to, ka viņš bija Stenlija kausa ieguvēju sastāvā.

Aizvadīto sezonu Bļugers sāka "Penguins" komandā, bet pēc 45 nospēlētām spēlēm, kurās viņš guva tikai divus vārtus un izdarīja astoņas piespēles, latvietis tika aizmainīts uz Lasvegasas komandu. "Golden Knights" rindās viņš 18 spēlēs regulārajā čempionātā guva divus vārtus un izdarīja četras piespēles, bet izslēgšanas spēlēs sešās spēlēs tika pie vieniem vārtiem un vienas rezultatīvas piespēles.

"Tedijs vēl nav fosīlija, viņš ir 28 gadus vecs. Viņa labākie gadi vēl ir priekšā," sacīja "DK Pittsburgh Sports" žurnālists Dejans Kovačevičs. "Viņa līgums tagad būs daudz mazāks. Ja viņš būtu piedalījies Stenlija kausa finālā un būtu guvis vienus vārtus, kā tas izdevās iepriekšējā kārtā, tad varbūt viņa vērtība būtu augstāka. Taču būšana rezervē un piedalīšanās svinībās šajā ziņā viņam nepalīdzēs."

Žurnālists uzskata, ka latvieša nākamais līgums nebūs ilgtermiņa. Viņš varētu noslēgt viena gada vienvirziena līgumu par miljonu dolāru lielu algu. "Es domāju, ka "Penguins" to vajadzētu ņemt. Komanda zina, kas ir Tedijs. Viņi arī zina, kas nogāja greizi un kāpēc tas notika. Es varu garantēt, ka "Penguins" komandā ir cilvēki, kuri viņu gribētu sagaidīt atpakaļ. Viņš ir labs aizsardzības tipa spēlētājs, labs spēlētājs mazākumā. Parasti viņš ir solīds spēlētājs arī uzbrukumā, lai arī tas pagājušajā sezonā pēc zoda traumas pazuda. Viņš strādās smagāk par visiem citiem hokejistiem."

"Ņemot vērā "Penguins" ierobežoto situāciju algu griestos, es viņu vietā par to padomātu," noslēdza žurnālists.

Bļugers savā NHL karjerā aizvadījis 268 spēles, guvis 35 vārtus un izdarījis 63 piespēles. Savukārt Stenlija kausā viņam 24 spēles un gūti divi vārti un izdarītas divas piespēles.

"Penguins" komandas ģenerālmenedžera amatu šajā starpsezonā pārņēma Kails Dubass, kurš iepriekš strādāja Toronto "Maple Leafs" komandā. Viņš amatā nomainīja Ronu Hekstālu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!