Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu pirmdien saņēma Edmontonas "Oilers" līderis Konors Makdeivids, kurš šo balvu ieguva trešo reizi savā karjerā.

Aizvadītajā sezonā Makdeivids piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs un izcēlās ar 64 vārtiem un 89 rezultatīvajām piespēlēm, būdams labākais abos rādītājos. Tik augsta rezultativitāte NHL nebija redzama kopš 1995./1996. gada sezonas, kad Mario Lemjē izcēlās ar 69 vārtiem un 92 piespēlēm. Aukstāku rezultativitāti par Makdeividu NHL sezonas laikā sasnieguši arī tikai Veins Greckis un Stīvs Aizermans.

Makdeivids mediju balsojumā saņēma 195 no 196 pirmās vietas balsīm, līdz ar to viņš netika atzīts par vienbalsīgu vērtīgāko spēlētāju.

Makdeivids saņēma ne tikai Hārta trofeju, ko pasniedz pēc mediju balsojuma, bet arī Lindseja balvu, ko piešķir, ņemot vērā pašu hokejistu balsojumu. Pie šīs balvas viņš ticis trešo reizi.

Par labāko aizsargu tika atzīts Ēriks Kārlsons no Sanhosē "Sharks". Viņš aizvadītajā sezonā kļuva par pirmo aizsargu kopš 1991./1992. gada sezonas, kurš sezonas laikā guvis 100 rezultativitātes punktus – 25+76.

Par aizvadītās sezonas labāko vārtsargu atzina Līnuss Ullmarks no Bostonas "Bruins", kurš komandai palīdzēja izcīnīt 40 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 1,89 vārtus un atvairot 93,8% metienu.

Par labāko debitantu tika atzīts Sietlas "Kraken" centra uzbrucējs Metijs Benīrss, kurš 80 spēlēs guva 57 punktus (24+33). Viņš pērn NHL draftā tika izvēlēts ar otro numuru.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !