Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā Čikāgas "Blackhawks" ar pirmo numuru izvēlējusies kanādieti Konoru Bedārdu, savukārt ar otro un trešo numuru draftēti nesen Rīgā pasaules čempionātā spēlējušie Leo Kārlsons un Adams Fantili.

Bedārda izraudzīšanās ar pirmo numuru nav nekāds pārsteigums, jo viņu uzskata par aizvadīto gadu lielāko talantu. Vēl 17 gadus vecais Bedārds šogad Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā 57 spēlēs guva 71 vārtus un izdarīja 72 rezultatīvas piespēles. Viņš arī Kanādas izlases sastāvā uzvarēja 2021. gada pasaules U-18 čempionātā, kā arī veicināja kanādiešu triumfu aizvadītajos divos U-20 čempionātos.

Savukārt ar otro numuru tika izvēlēts zviedrs Leo Kārlsonu, kurš nonāca Anaheimas "Ducks" vienībā. Vinš aizvadītajā sezonā bija latviešu Rodrigo Ābola un Riharda Mareņa komandas biedrs "Orebro" klubā. Zviedrijas augstākajā līgā 18 gadus vecais uzbrucējs 44 spēlēs guva 25 (10+15) punktus, turklāt atzīstamu artavu sniedza arī "play-off" cīņās - deviņi (1+8) punkti 13 mačos. Viņš pārstāvēja Zviedrijas izlasi pasaules hokeja čempionātā Rīgā un Tamperē, un tur Kārlsons astoņās spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

"Esmu nedaudz pārsteigs, man bija 50 pret 50 sajūta par to, ka tikšu izvēlēts ar otro numuru. Svarīgi, ka man bija tikšanās ar Anaheimas komandas vadību. Tikpat labi mani varēja izvēlēties ar piekto numuru, bet šis ir lieliski," neslēpa Kārlsons.

Par Elvja Merzļikina komandas biedru Kolumbusas "Blue Jackets" komandā kļuva Adams Fantili, kuru draftēja ar trešo numuru. Viņš savā pirmajā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta sezonā 36 spēlēs guva vidēji teju divus punktus mačā – 30 vārti un 36 piespēles.

Fantili arī spēlēja pasaules čempionātā Rīgā un Tamperē, un viņš Kanādas izlasei palīdzēja izcīnīt zelta medaļas ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Ar ceturto numuru Sanhosē "Sharks" tikai pie Viljama Smita, kurš iepriekšējos gadus izcēlies ar spilgtu spēli ASV izlases attīstības programmā un šajā sezonā tostarp spēlēja valsts labākajā junioru līgā - USHL, kur 20 mačos guva 42 (15+27) punktus.

Monreālas "Canadiens" ar piekto numuru izraudzījās aizsargu no Austrijas Davidu Reinbaheru. Aizvadītajā sezonā aizsargs "Kloten" komandā Šveices līgā 46 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja 19 rezultatīvas piespēles, bet trīs izslēgšanas spēlēs izcēlās ar vārtiem un piespēli. Pasaules čempionātā Austrijas izlases sastāvā viņš nospēlēja četras spēles.

Ar sesto numuru tika draftēts Dmitrijs Simaševs, kurš nonācis Arizonas "Coyotes" komandā. Vēl Filadelfijas "Flyers" ar septīto numuru izraudzījās Matveju Mičkovu, Raienu Leonardu ar astoto numuru draftēja Vašingtonas "Capitals", bet Neitu Danielsonu ar devīto numuru savā paspārnē paņēma Detroitas "Red Wings". Ar desmito numuru Sentluisas "Blues" izvēlējās Daliboru Dvorski.

Bufalo "Sabres" drafta pirmajā kārtā ar 13.numuru izvēlējās amerikāni Zenku Bensonu, bet Teodora Bļugera Lasvegasas "Golden Knights" ar 32.numuru draftēja uzbrucēju Dāvidu Ēdstremu.

Drafta nākamās kārtas norisināsies ceturtdien.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!