Foto: AP/Scanpix/LETA

Par profesionālā sportista karjeras beigām pirmdien paziņoja iepriekšējo sezonu izlaidušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" vārtsargs Džonatans Bernjē.

2012.gada Stenlija kausa ieguvējs ar Losandželosas "Kings" vienību iepriekšējo sezonu izlaida gūžas traumas dēļ, bet 2021./2022.gada sezonā laukumā devas vien desmit NHL mačos, kuros tika pie četrām uzvarām, vidēji savos vārtos ielaižot 3,06 ripas spēlē un atvairot 90,2% pretinieku metienu.

"Pēc 14 gadiem līgā man ir laiks pakarināt slidas uz nagliņas," savā paziņojumā norāda vārtsargs. "Vēlos pateikties Losandželosas "Kings", Toronto "Maple Leafs", Anaheimas "Ducks", Kolorādo "Avalanche", Detroitas "Red Wings" un Ņūdžersijas "Devils" vienībām par doto iespēju spēlēt pasaules labākajā līgā. Nav pietiekami daudz vārdu, lai izteiktu pateicību visiem, kas bijuši līdzās manā hokeja ceļojumā. Bez jums visiem tas nebūtu iespējams."

Karjeras laikā 35 gadus vecais kanādiešu vārtsargs NHL aizvadīja 404 regulārā čempionāta spēles, kurās tika pie 165 uzvarām un 18 "sausajiem" mačiem. Stenlija kausa izcīņā Bernjē kontā deviņas spēles, trīs uzvaras, 88,5% atvairīto metienu un vidēji 3,35 ielaisti vārti.

2006.gada NHL draftā "Kings" izvēlējās Bernjē ar kopējo 11.numuru, bet debiju līgā viņš piedzīvoja 2009./2010.gada sezonā.

Savu pēdējo spēli līgā Bernjē aizvadīja 2021.gada 3.decembrī, kad "Devils" vārtos ielaida sešas ripas mačā ar Vinipegas "Jets" un trešā perioda sākumā viņu nomainīja Makenzijs Blekvuds.

2012.gada Stenlija kausa izcīņā Bernjē vārtos stājās deviņās spēlēs, piecus mačus uzsākot pamatsastāvā, un palīdzēja "Kings" izcīnīt titulu. Pamatvārtsargs toreiz Losandželosas kluba sastāvā bija Džonatans Kviks.

Bernjē ar Kanādas junioru izlasi triumfēja 2008.gada pasaules čempionātā, bet nacionālās valstsvienības rindās piedalījās 2011.gada čempionātā un uzvarēja 2012.gada Špenglera kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!