Foto: Zemgale/LBTU

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2023./2024.gada sezonas pirmajā spēlē piektdien pašreizējā čempione "Zemgale"/LBTU uzvarēja vicečempioni "Mogo"/LSPA.

"Zemgale"/LBTU mājās Jelgavā svinēja uzvaru ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1).

Sezonas pirmos vārtus guva Kristers Vītoliņš, kurš piektajā minūtē pretinieku aizsarga aizsegā izpildīja metienu un panāca 1:0 jelgavnieku labā. Vadībā mājinieki nostiprinājās 83 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad vairākumā vārtu priekšā palika nepieskatīts Kristaps Roķis.

Trešā perioda ceturtajā minūtē Gints Meija ar raidījumu no iemetienu apļa vienus vārtus atguva, taču vēl vairāk rīdziniekiem atspēlēties neizdevās.

Sestdien, 9.septembrī divu Lietuvas klubu duelī tiksies Viļņas "7BET-Hockey Panks" un "Kaunas City", bet "Prizma" uzņems Igaunijas vienību Tallinas "Panter".

OHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 28.februārī. Pēc tam sekos izslēgšanas turnīrs, kurā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trīs uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalīsies "Prizma", "Rīga", "Zemgale"/LLU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Panks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

2023./2024.gada OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru.

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņi neskaitīsies kā leģionāri jeb ārvalstu hokejisti OHL čempionātā, kamēr Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem būs liegts startēt OHL.

No tām vienībām, kas OHL spēlēja pagājušajā sezonā, nākamajā nebūs Rīgas "Dinamo", bet atgriezusies "Kurbads" vienība un klāt nākusi "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LLU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!