Foto: Zemgale/LBTU

"Zemgale"/LBTU ceturtdien Viļņā tika pie panākuma "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē.

Latvijas vienība izbraukumā ar rezultātu 5:1 (1:0, 1:1, 3:0) pārspēja Viļņas "7BET-Hockey Punks".

Pēc spēlētām nedaudz vairāk kā piecām minūtēm jelgavniekus vadībā izvirzīja Rinalds Vutkevičs bet otrās trešdaļas ievadā pārsvaru dubultoja Gatis Gricinskis. Otrā perioda turpinājumā mājinieki vienus vārtus atguva, vairākumā precīzam esot Ernestam Trukšnim.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā divu vārtu pārsvaru "Zemgale"/LBTU atjaunoja Eimants Noreika, 53.minūtē 4:1 panāca Renarts Džerods Alksnis, kamēr nepilnas trīs minūtes vēlāk Vutkevičs tika pie saviem otrajiem vārtiem mačā.

Latvijas komandai tā bija otrā uzvara divās spēlēs, kamēr Viļņas hokejisti piedzīvoja otro neveiksmi.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās "Prizma", "Rīga", "Zemgale"/LLU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

No tām vienībām, kas OHL spēlēja pagājušajā sezonā, šajā sezonā nepiedalās Rīgas "Dinamo", bet atgriezusies ir "Kurbads" vienība, un klāt nākusi "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LLU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!