Foto: F64
"Prizma" otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un piedzīvoja neveiksmi.

"Prizma" savā laukumā ar 4:5 (3:0, 0:3, 1:2) piekāpās Kauņas "City".

Pirmajā trešdaļā mājinieku labā vārtus guva Emīls Ezītis, Valters Apfelbaums un Elvis Kaimiņš, kurš izcēlās vairākumā, taču otrajā periodā Kauņas vienība atbildēja ar trīs vārtiem mazākumā, precīziem esot Ondržejam Mahalam, Aivaram Bendžus un Mihalam Mahačam.

Noslēdzošajā periodā vienu vārtu pārsvaru "Prizma" atguva Patriks Zabusovs, tomēr nedaudz vairāk kā pēc divām minūtēm neizšķirtu panāca Luks Žukausks. Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja Kauņas komanda, rīdzinieku vārtos uzvaru nesošos ripu raidot Mahalam.

Turnīrā pirmo vietu ar desmit punktiem sešās spēlēs ieņem "Zemgale"/LBTU, bet astoņus punktus attiecīgi piecos un septiņos mačos sakrājušas "Kurbads" un "Prizma" vienība.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās "Prizma", "Rīga", "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!