Foto: AFP/Scanpix/LETA

Savus pirmos vārtus šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonā trešdien guva Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš pārbaudes spēlē pārspēja savu tautieti Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos Elvi Merzļikinu.

"Blue Jackets" pārbaudes mačā laukumā ar rezultātu 5:3 pārspēja "Sabres".

Girgensons precīzo metienu izdarīja spēles 12. minūtē, kad viņš Merzļikinu pārspēja no labā iemetiena apļa. Šī viņam bija otrā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas, un tie viņam bija pirmie vārti.

Uzbrucējs no Latvijas laukumā pavadīja 13:44 minūtes, kuru laikā izpildīja arī vienu spēka paņēmienu un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Savukārt Merzļikins "Blue Jackets" vārtos atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem, aizvadot pilnu spēli.

Kolumbusas komandas labā vārtus guva Patriks Laine, Emīls Bemstroms, Jonijs Gudro, Adams Fantili un Kirils Marčenko. "Sabres" vienībā precīzi bija arī Ouens Pauels un Zaks Bensons.

Vēl trešdien vārtsargs Artūrs Šilovs palika rezervē, kamēr Vankūveras "Canucks" bez uzbrucēja Teodora Bļugera sastāvā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) zaudēja Sietlas "Kraken". Vankūveras vārtos stājās starpsezonas jaunieguvums Keisijs Desmits, kurš atvairīja 13 no 15 metieniem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!