Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" atgriezies Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur turpinās gatavoties jaunajai sezonai.

Šilovs negaidītu izsaukumu uz Vankūveru saņēma trešdien, kaut gan vien pirms pāris dienām bija nosūtīts uz fārmklubu Ebotsfordas "Canucks". Tiesa, latvietis pirmajā komandā arī pavadīja tikai īsu brīdi, pasēžot uz rezervistu soliņa pārbaudes spēlē pret Sietlas "Kraken" un pēc tam dodoties atpakaļ uz AHL.

Sagaidāms, ka Šilovs šosezon tiks pie lielas lomas AHL, lai 22 gadus vecais vārtsargs varētu turpināt savu attīstību. Savukārt Vankūveras vārtu drošība tiks uzticēta Tečeram Demko un starpsezonas jaunieguvumam Keisijam Desmitam.

Šilovs piedalījās vienā Vankūveras "Canucks" pārbaudes spēlē, kurā, nospēlējot 31 minūti, pamanījās ielaist septiņus vārtus.

AHL sezona sāksies 13. oktobrī. Pagājušajā sezonā latvieti nosauca par Ebotsfordas "Canucks" komandas vērtīgāko spēlētāju. Regulārajā čempionātā viņš 44 mačos vidēji spēlē ielaida 2,44 vārtus un atvairīja 90,9% metienu.

Šilovs bija viena no atslēgām Latvijas izlases izcīnītajās bronzas medaļās pasaules čempionātā. Viņu kļuva arī par visa turnīra vērtīgāko hokejistu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!