Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis pievienojies Portugāles klubam "Porto", kas ikdienā spēlē Spānijas čempionātā, paziņojusi komanda.

Līgums ar 36 gadus veco aizsargu noslēgts uz vienu sezonu. "Porto" klubs Bārtuli stāda priekšā kā bijušo Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" un Latvijas izlases aizsargu.

"Oskars ir talantīgs un pieredzējis aizsargs, kurš spēlējis NHL, AHL, KHL, divās olimpiskajās spēlēs un citos starptautiskos turnīros. Viņš mums sniegs līdera īpašības, meistarību un kaisli, lai mēs varētu sasniegt savus mērķus," paziņojumā norāda "Porto".

Šī Portugāles komanda ikdienā cīnās Spānijas čempionātā un ir vienīgā ārvalstniece starp astoņām vienībām. "Porto" pieteikumā ir vairāki citi latviešu hokejisti - vārtsargi Uldis Čalpa un Reinis Kukuls, aizsargi Niks Āpsītis un Pauls Zvirbulis, kā arī uzbrucēji Jānis Bērziņš, Ēriks Ozollapa, Romāns Glazkovs un Edgars Svencis.

Bārtulis pagājušajā sezonā pārstāvēja Latvijas komandu "Mogo". Savulaik NHL klubā "Flyers" viņš kopumā aizvadīja 73 spēles, kuru laikā guva deviņus (1+8) punktus. Viņam ir arī plaša pieredze Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un Latvijas izlasē, kur bez olimpiskajām spēlēm Vankūverā un Sočos piedalījies arī trijos pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!