Foto: Optibet Hokeja līga
Hokeja skolas "Rīga" (HS "Rīga") komanda sestdien Viļņā svinēja otro uzvaru šīs sezonas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačos, kamēr citās spēlēs pie panākumiem tika "Mogo"/LSPA un "Zemgale"/LBTU.

HS "Rīga" viesos ar 7:2 (1:1, 2:0, 4:1) sagrāva Viļņas "7BET-Hockey Punks".

Samiels Blanšē-Kots desmitajā minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus, taču rīdzinieki līdz 44.minūtei atbildēja ar četriem gūtiem vārtiem, pusi no tiem iemetot vairākumā.

Uzvarētāju labā pa trim (1+2) rezultativitātes punktiem guva Antons Macijevskis un Aleksandrs Zaprivoda, bet par labāko komandā tika atzīts komandas otro vārtu guvējs, vairākumā panākot 2:1, aizsargs Ričards Pētersons.

Vārtos Linards Feldbergs atvairīja 13 metienus, bet pretējā laukuma pusē Arturs Pavļukovs 39 reizes glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma, tiekot atzītam par labāko Viļņas vienībā.

Citā spēlē "Zemgale"/LBTU mājās ar rezultātu 9:0 (3:0, 5:0, 1:0) sagrāva Elektrēnu "Airwell-Energija".

Mājinieku rindās Gatis Gricinskis vārtiem pievienoja trīs rezultatīvas piespēles, sakrājot četrus punktus, pie diviem (1+1) rezultativitātes punktiem tika Roberts Andersons, Kristaps Kristiņš un Kārlis Bucenieks, bet vēl pa reizei ripu viesu vārtos raidīja Mārtiņš Karsums, Rinalds Vutkevičs, Gustavs Millers, Dāniels Andersons un Eimants Noreika.

Vēl "Mogo"/LSPA izbraukumā ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) guva panākumu pār Kauņas "City".

"Mogo"/LSPA trešā perioda ievadā bija vadībā ar 3:0, taču trešdaļas turpinājumā laukuma saimnieki guva divus vārtus un teju panāca neizšķirtu. Viesiem izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru mača 59.minūtē un nosargāt panākumu.

Rīdzinieku labā vārtus guva Patriks Trasūns, Ričards Birziņš, Krišs Lipsbergs un Lauris Bajaruns.

Turnīra līdere ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Zemgale"/LBTU, "Kurbads" ar desmit punktiem sešās spēlēs ierindojas otrajā pozīcijā, kamēr astoņi punkti attiecīgi piecās un septiņās spēlēs ir "Mogo"/LSPA un "Prizma".

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!